29-07-2016 tarihinde eklendi
El Nusra Cephesi El Kaide’den Ayrıldığını Duyurdu
Nusra Cephesi'nin lideri Colani Suriye devrimini kurtarmak için El Kaide ile bağını kopardığını açıkladı.

Adını ‘Fetih El Şam Cephesi’ olarak değiştiren El Nusra Cephesi, El Kaide’den ayrıldığını duyurdu.
 
Suriye’deki muhalif örgütlerden cihatçı El Nusra Cephesi, El Kaide’den ayrıldığını duyurdu. Örgütün lideri Ebu Muhammed El Culani, El Cezire kanalında yayınlanangörüntülü mesajında örgütün El Kaide’den ayrıldığını ilan ederken, adının da ‘Fetih El Şam Cephesi’ olarak değiştirildiğini duyurdu.
 
El Kaide liderlerine teşekkür eden ElCulani, ‘Suriye devrimini savunma’ amacı taşıdıklarını söyledi. El Culani, ilk keztelevizyon ekranlarında görüldü.
 
El Kaide’den  bir süre önce yapılan açıklamada, örgütten ‘Suriye’deki İslamcımücadeleyi sürdürmek için gerekli adımları atması’ istenmişti. Buna gerekçe olarak,ABD ile Rusya’nın IŞİD ve El Nusra gibi radikal İslamcı örgütlere karşı birliktemücadele etme konusunda sergilediği kararlılık gösterilmişti. 2015 yılında Suriye’dehavadan müdahelelere başlayan Rusya, El Nusra cephesini hedef almıştı. Uzmanlar, El Nusra’nın Suriye’de 5 bin ila 10 bin arasında savaşçısı olduğunu tahminediyor. ABD ve Birleşmiş Milletler’in terör örgütleri listesinde yer alan El Nusra, 2013yılında Suriye’de El Kaide’ye bağlı tek örgüt olduğunu açıklamıştı.
 
http://caferider.com.tr/el-nusra-cephesi-el-kaideden-ayrildigini-duyurdu_h17404.html