19-07-2016 tarihinde eklendi
İsrailli Subay Yemen’de Öldürüldü
Yemen ordu yetkilileri Taiz eyaletinde el-Hacef askeri birliğine yapılan saldırı sırasında İsrailli bir komutanın öldürüldüğünü teyit etti. Yemenli makamların verdiği bilgiye göre Taiz eyaletinin güneyinde işgalci güçlerin toplanma merkezine ordu ve halk komitelerinin yaptığı bu füze saldırısında 179 Suudi askeri de helak oldu.

Yemen ordusunun üst düzey makamlarından birinin yaptığı açıklamaya göre yüksek rütbeli İsrailli subay Taiz eyaletinin güneyinde öldürüldü. Bu İsrailli subay Taiz eyaletinin güneyinde el-Muzarabe bölgesinde bulunan el-Hacef askeri üssünde Suudi askerleri ve diğer işgalci işbirlikçilerinin toplanma merkezine Yemenli savaşçıların balistik füze saldırısında birçok Suudi askeriyle birlikte helak edildi.
 
Yemenli makamların verdiği bilgiye göre Taiz eyaletinin güneyinde işgalci güçlerin toplanma merkezine ordu ve halk komitelerinin yaptığı bu füze saldırısında 179 Suudi askeri de helak oldu.
 
Yemenli makamların verdiği bilgiye göre bu İsrailli subay, İsrail’in Taiz eyaletindeki gözlem planlama sorumlusuydu. Bu plan gerçekte Babu’l-Mendeb ve diğer birkaç stratejik noktadaki hareketlilikler konusunda casusluk yapmakla ilgiliydi.
 
Yemen ordusunun üst düzey bir komutanın verdiği bilgiye göre bu öldürülen İsrailli subay, aslen Ukraynalıdır ve İsrail ordusunun bilgi inceleme ve araştırma bölümünde çalışıyordu.
 
Suudi işgalciler ve satılmış işbirlikçileri ve diğer birkaç ülke Taiz eyaletine geniş ve büyük bir saldırı düzenlemek için el-Muzarabe bölgesinde bulunan el-Hacef askeri üssünde toplanmışlardı. Ama Yemenli mücahitlerin dakik istihbaratı ile Tuşka balistik füzesiyle bu toplanma merkezine saldırı yapıldı ve işgalcilere ağır kayıplar verdirildi.
http://caferider.com.tr/israilli-subay-yemende-olduruldu_h17281.html