19-07-2016 tarihinde eklendi
Ruhani: İran, Türkiye Halkı ve Devletinin Yanındadır
İslami İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Türkiye cumhurbaşkanı Erdoğan’la telefon görüşmesinde, Türkiye’de başarısız darbe girişimini kınadı ve İran’ın Türkiye halkı ve meşru hükümetinin yanında olduğunu söyledi.

-İslami İran Cumhurbaşkanı Ruhani, dün Türkiye mevkidaşı Erdoğan’la gerçekleşen telefon görüşmesinde, Türkiye halkının demokrasi ve seçilmiş hükümeti savunmasıyla bölgede zorbalığın yerinin olmadığını gösterdiğini söyledi.
 
İran cumhurbaşkanı, Türkiye’de huzur ve güvenliğin yeniden sağlamasından dolayı memnuniyetini bildirirken, sebat ve huzurun bölgenin de sebat ve huzuruna vesile olacağını dile getirdi ve İran olarak hiç kuşkusuz bazı güçlü ülkeler ve teröristlerin İslam ülkelerinde sebatın olmasını istemediklerini pekala bildiğini söyledi.
 
İslami İran cumhurbaşkanı, terörizmle mücadelede bütün bölge ülkelerinin işbirliğinin zaruri olduğunu belirterek, bölgede bütün ülkelerin huzur ve güvenliğinin sağlanması için terörizmle mücadelede işbirliğinin zaruri olduğunu söyledi.
 
Türkiye cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, İran cumhurbaşkanı telefon görüşmesinden dolayı teşekkür ederken, ülkesinin İran ve Rusya ile bölgede barış ve sebatın sağlanması için işbirliğini sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi.
http://caferider.com.tr/ruhani--iran-turkiye-halki-ve-devletinin-yanindadir_h17280.html