10-07-2016 tarihinde eklendi
Bağdat’ta Teröre Karşı Tek Yürek Oldular
Bağdat’ta bulunan el Hazire camisinde Iraklı Şii ve Sünnilerin bölgede artış gösteren terör saldırılarına karşı vahdet bilinciyle Cuma namazı kıldıkları bildirildi.

Bağdat Cuma Vaizi: 300 Iraklı yanarak öldü ancak el Ezher susmaya devam ediyor.
 
Iraklı Sünni alimlerin cemaat imamı olan Şeyh Halit el Mela; “İslam bugün, dinlerini dünya için satan ve din ile oyun oynayarak İslam ümmeti içerisinde fitne çıkartan insanların eline düşmüştür” ifadelerini kullandı.
 
Fitne peşinde olan bu insanların İslam peygamberinin kabrine kadar yaklaştıklarını belirten Şeyh Halit el Mela; “Buna rağmen bazı alimler halen gözlerini açıp gerçekleri görmekten korkmaktalar” açıklamasını yaptı.
 
“İslam hoşgörü ve kardeşlik esasına dayalı olarak şekil almıştır” diyen Şeyh Halit el Mela IŞİD terör örgütünün İslam’ı tahrif ettiğine işaret ederek “Onlar kılıç ve kan ile İslam’ı kullanıyorlar” ifadelerini kullandı.
 
Ebu Bekir el Bağdadi’nin kendisini halife olarak tanıtmasıyla birlikte Irak’ta katliamların ve vahşetin kendisini gösterdiğini belirten Şeyh Halit el Mela “Üzücü olan ise İslam alimlerinin bu duruma karşı olan sessizliğidir” açıklamasını yaptı.
 
“300 Iraklı terör eylemleri sonucunda yanarak ölürken el Ezher hiçbir açıklamada ve tepkide bulunmuyor. Ancak 4 Suud askerinin ölümü hakkında bildiri yayınlıyorlar” ifadelerini kullanan Iraklı Sünni alimlerin cemaat imamı bunun adaletsiz bir durum olduğuna işaret ederek “Hangi hukuk ve anlayış bu tutarsızlığa açıklama getirebilir” açıklamasını yaptı.
 
4 milyon Iraklı Sünni’nin ülkeden ayrılmak zorunda kaldığını belirten Şeyh Halit el Mela; “Bu IŞİD saflarında IŞİD’i himaye eden siyasetçilerin suçudur” ifadelerini kullandı.
 
Şeyh Halit el Mela son olarak, İslam peygamberinin kabrine kadar uzanan IŞİD terörünün zamanla Kabe’yi hedef alacağını belirtti.
http://caferider.com.tr/bagdatta-terore-karsi-tek-yurek-oldular_h17186.html