29-06-2016 tarihinde eklendi
Başbakan açıkladı: İlk emareler IŞİD'i gösteriyor
Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, 36 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "İlk emareler DAEŞ terör örgütünü işaret etmektedir" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan güvenlik zirvesinden sonra, özel uçak “CBK" ile saat 01.10'da İstanbul'a geldi.
Başbakan Yıldırım'a, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya eşlik etti. Burada açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, saldırılarda 36 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 
 
Yıldırım şunları söyledi: "Bir kez daha anlaşılmıştır ki, terör bütün ülkeleri ve bütün milletleri tehdit eden küresel bir olaydır. Ve terörle mücadele, küresel düzeyde karşılıklı işbirliğiyle sürdürülmelidir. 
Amacı, hedefi ne olursa olsun, hangi cenahtan gelirse gelsin, ülkemiz bu alçakça saldırıların üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahiptir. Bütün vatandaşlarımızın bu menfur olay karşısında, birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışmayla birbirine kenetlenmesi, terörle mücadeleye verilecek en güzel cevap olacaktır.
 
Bir kez daha bu menfur olayda hayatını kaybedenlere allahtan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletçe, başımız sağolsun temennisinde bulunuyorum.
Arkadaşlarımız hala tespitler yapıyorlar. Şu ana kadar tespit edilen vefat sayısı 36. Ayrıca 3 canlı bomba.
 
Yaralılarımız var, birçoğu hafif yaralı. Çok az sayıda durumu biraz daha ciddi olan yaralılarımız da mevcuttur. Tedavileri titizlilikle sürdürülmektedir.
Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler, terör eyleminin DAEŞ örgütünce gerçekleştiğini, işaret etmektedir. Emareler, DAEŞ örgütünü işaret etmekle birlikte, bu konuda çalışmalar halen sürdürülmektedir.
Teröristler bir ticari taksiyle havalimanına gelmiş ve bilahare eylemlerini gerçekleştirmişlerdir.
 
Arkadaşlarımız bütün ayrıntıları tespit ettiler. İlerleyen zaman içerisinde olayın bütün yönleri açığa çıkarılacaktır. Şu bilinmelidir ki, havaalanının gerek geliş gerek gidiş istikametinde herhangi bir güvenlik zaafiyeti söz konusu değildir. Canlı bombaların aynı zamanda silah bulundurmaları, olayın vehametini arttırmıştır. Kaçan bir terörist olduğu değerlendirilmiyor ama her ihtimal dikkate alınıyor."
http://caferider.com.tr/basbakan-acikladi--ilk-emareler-isid-i-gosteriyor_h17131.html