23-06-2016 tarihinde eklendi
Almanya'da sinema salonuna silahlı saldırı
Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Viernheim'de silahlı bir kişi sinema kompleksine girdi. Saldırıda 20 kişi gözyaşartıcı bombayla yaralandı. Bild gazetesine göre, saldırgan öldürüldü. Rehineler serbest kaldı ve yaralı yok.

Almanya'da kimliği belirsiz bir kişi, girdiği sinema salonunda etrafa ateş açtı. Saldırı Frankfurt yakınlarında bulunan Viernheim'da gerçekleşti, Alman basını İçişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberde saldırganın öldürüldüğünü duyurdu. Polisten gelen açıklamada da saldırganın öldürüldüğü ve rehinelerin serbest kaldığı doğrulandı.
 
Almanya'da Türk bayrağı gerginliği
Alman medyasında yer alan ilk haberlere göre saldırganın omzunda asılı bir mermi kemeri bulunduğu ve kendisini içeri kilitlediği belirtiliyor. 
 
Yerel Darmstader Echo gazetesine göre saldırıda 20 ile 50 kişi arasında yaralı var.
 
CNN TÜRK Berlin Temsilcisi Erhan Merttürk'ün canlı yayında aktardığına göre görgü tanıklarına göre insanlar sinema salonundan bağırarak kaçtılar.
 
Saldırgan öldürüldü
 
Alman basını, İçişleri Bakanlığı yetkilisini kaynak göstererek verdiği bilgide saldırganın polis tarafından öldürülerek etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Saldırgana 4 kurşunun isabet ettiği ifade ediliyor. Polis kaynakları saldırganın öldürüldüğünü ve tim rehinelerin serbest kaldığını doğruladı.
 
Göz yaşartıcı gaz iddiası
 
Bild'de yer alan iddiaya göre, 25 kişinin göz yaşartıcı gaz nedeniyle yaralandığı da iddia ediliyor.
 
Yayın yasağı getirildi
 
Almanya'da konuya ilişkin haber yasağı getirildi.
 
 
 
http://caferider.com.tr/almanya-da-sinema-salonuna-silahli-saldiri_h17083.html