23-06-2016 tarihinde eklendi
Şeyh Ali Salman’ın Ailesiyle Görüşmesi Yasaklandı
Şeyh Ali Salman’ın eşi, Ali Salman’ın ailesiyle görüşmesinin yasaklandığını söyledi.

Bahreyn El-Vifak Hareketi Genel Sekreteri Şeyh Ali Salman’ın eşi, Bahreyn’de tutuklanan liderlerden birinin ailesine bir telefon geldiğini ve Joe cezaevi idaresinin eşinin ailesiyle görüşmesinin yasaklandığını bildirdiğini söyledi ve bu yasağın sebepleri hakkına bir açıklamada bulunmadı.
 
Bahreyn El-Yevm Haber Sitesinin haberine göre; Bahreyn’de tutuklanan liderlerin ailelerine yakın taraflar, bu yasağın nedeninin muhtemelen, tutuklu bulunan 13 liderin İsa Kasım’la birlikte olduklarını belirttikleri bir bildiri yayınlamaları olduğunu söyledi.
 
Bu kaynaklara göre, Şeyh Salman daha önce de hapishaneden bildiri yayınlamaya ve Şeyh Salman’ın ağzından twitterda yazılı açıklama yapmaya hakkı olmadığı yönünde tehdit edilmişti.
 
Al-i Halife rejimi geçen hafta Bahreyn’in en etkili muhalefet hareketi olan El-Vifak Cemiyeti’nin bütün ofislerini kapattı ve mahkeme bugün bu cemiyetin tamamen dağıtılması kararı için toplanacak.
 
Bahreyn Adalet Bakanlığı bu girişimiyle eş zamanlı olarak, Şeyh Salman’ın hapis cezasını dört buçuk yıldan dokuz yıla uzattı.
 
Al-i Halife rejimi geçen hafta da Şeyh İsa Kasım’ı vatandaşlıktan çıkarmış ve rejimin bu eylemi, Bahreynlilerin sert tepkileriyle karşı karşıya kalmıştı.
http://caferider.com.tr/seyh-ali-salmanin-ailesiyle-gorusmesi-yasaklandi_h17081.html