19-06-2016 tarihinde eklendi
Bahreyn’de Şii Müslümanlara Namaz Yasağı
Bahreyn’de Şiilere Namaz Yasağı; “Yaklaşık 40 camide hem cuma namazı hem de cemaat namazı kılınması yasaklandı. İmam Sadık (a.s) camisinin de aralarında bulunduğu birçok camide artık cemaat namazı kılınamıyor.

El-Veset gazetesi konuya ilişkin olarak; Bahreyn’deki toplu protesto yasağına işaret ederek; “Bu kişilerin tutuklanma nedenlerinden biri; 15 kişiden fazla bir grubun aynı mekanda toplanmış olmasıdır” açıklamasında bulundu. 
 
El-Veset gazetesi, Bahreyn’de halkın özgürlük taleplerini bastırmak amacıyla kanunlaştırılan yasaklara ilişkin şunları yazdı:
 
“Yaklaşık 40 camide hem cuma namazı hem de cemaat namazı kılınması yasaklandı. İmam Sadık (a.s) camisinin de aralarında bulunduğu birçok camide artık cemaat namazı kılınamıyor.
 
Alınan bazı bilgilere göre; Ed-Deraz bölgesi Cuma Mescidi İmamı  Şeyh Muhammet Sankur, konuşma yapmasının yasaklandığı bir bildiri mektup aldı.
 
Yine geçtiğimiz günlerde cuma ve cemaat namazı kıldıran din alimlerinden bir grup defalarca mahkemede sorgulanmıştı.
 
Bahreynli din adamları daha önce bir bildiri yayımlayarak şu huşulara değinmişti: ‘Bahreyn Şiileri şu an zor şartlar altındadır. Bahreyn yönetiminin baskıları son günlerde en uç noktaya ulaşmıştır. Öyle ki Şii halk en büyük İslami farz olan Cuma namazı ve cemaat namazını yerine getirirken bile kendilerini güvende hissetmemektedirler.’ 
 
Öte yandan, Bahreyn yönetimi söz konusu yasağın, Ramazan’ın 10. günü akşamından itibaren (17 Haziran 2016 günü) ikinci bir emre kadar her hafta uygulanacağını bildirdi. 
 
Buna karşılık, Bahreyn İnsan Hakları Merkezi de Âli Halife rejiminin baskıcı siyasetlerini kınamak amacıyla şu açıklamada bulundu: ‘Bahreyn hükümeti son zamanlarda sürekli olarak mezheplerin önde gelen kişilerini baskı altına almaya başlamıştır.’ 
 
Bahreyn’deki karışıklıklar, bugüne kadar onlarca kişinin ölmesine ve binlerce kişinin de yaralanmasına neden oldu.” 
http://caferider.com.tr/bahreynde-sii-muslumanlara-namaz-yasagi_h17039.html