17-06-2016 tarihinde eklendi
İsrailli Subaydan Çarpıcı Hizbullah İtirafları
İsrailli bir subay Hizbullah Askeri Güçleri’nin yetenekleri hakkında önemli açıklamalarda bulunarak; “İşgal altındaki Filistin’in kuzeyinin kısa sürede ele geçirilmesi mümkündür” dedi.

Lübnan sınırına yakın ilçelerden birinde ikamet etmekte olan İsrail askerlerinden biri, Vala Haber Ajansı’na ” Lübnan Hizbullah’ı El-Celil şehrini ele geçirme gücüne sahiptir” açıklamasında bulundu.
 
Lübnan merkezli El-Ahd Haber Ajansı da konuyla ilgili olarak şunları yazdı:
 
“Bu Siyonist subay, görünen o ki Lübnan Hizbullahı’nın yeteneklerinden çok korkmaktadır, Vala Haber Ajansı’na; birkaç ay öncesinde, Hizbullah ile bir savaş başlayacağı ve direniş güçlerinin işgal atındaki topraklara gireceği ihtimali verilmişti. Bu nedenle kendisi ve ailesi için tüneller kazarak yiyecek ve su stoğu yaptığını söyledi.
 
İsrailli subay ayrıca şunları söyledi: “Hatta 2006 yılındaki ikinci Lübnan savaşından önce de sadece kendimize güvenmemiz gerektiğine inanıyorduk. Bu nedenle bu gizli sığınakları inşa ettik ve sadece kendim ve ailemin yerinden haberdarım.  Bu süreçte Suriye’deki Hizbullah kuvvetleri çok iyi beceriler  kazanmışlardır ve şüphesiz bu durum geçici olarak işgal edilen El-Celil bölgesinde başarılı olmalarını sağlayacaktır. Eğer Hizbullah Genel Sekreteri 5 bin savaşçıyı bir anda savaş meydanına ulaştıracaklarını söylerse, ben bu sözüne inanırım.
 
Hizbullah Güçleri yarım saat içinde bu topraklara girerek  ilçeleri işgal ettikten sonra kamu binalarına girecektir. İsrail Ordusu için gelecekte olacak bir savaş için gerçek manada bir hazırlık yoktur, hazırlık sadece sözdedir. Buna karşın Hizbullah ne konuşuyorsa yapıyor. Biz de çok konuşuyoruz ancak az yapıyoruz. 
 
İsrail Ordusu şehir halkının ihtiyaçlarını karşılayacak güce dahi sahip değildir. Kaldı ki 4 gün geçmesinin ardından bu ilçeleri Hizbullah Güçleri’nin elinden tekrar alabilmesi hayaldir.”  
http://caferider.com.tr/israilli-subaydan-carpici-hizbullah-itiraflari_h17031.html