31-05-2016 tarihinde eklendi
Suriye Savaşında Son Durum
Suriyeli askeri bir komutan, Suriye Ordusu ve gönüllü halk güçlerinin yaptıkları operasyonlar hakkında açıklamada bulundu.

Suriyeli Askeri Kaynak; Suriye ordusunun ve gönüllü halk güçlerinin, el-Nişabiye ve doğu Guta“Tel Firzat” ve Şam’ın Rif bölgesini almak üzer olduğunu belirtti. Askeri birlikler yeni bölge ve merkezleri kontrol altına alarak başarılı oldular ve aynı şekilde güney cephesi el-Nişabiye’den Barada nehrine doğru ilerlediler.
 
Askeri komutan, köy ve kasabalarda bulunan teröristlere ait 116 tünelin ordu tarafından kurtarıldığını, Şam’ın doğusu Guta’nın güneyinde bulunan bir alandan tünel açılarak Guta’nın doğusunu diğer bölgelere bağlamaktadır dedi.
 
Verilen bilgiye göre; askeri birlikler 26 tünelde bombalı saldırlar sonucu teröristlerin öldürüldüğünü, aynı şekilde bu tünellerde yığılmış mühimmat ve iletişim araçlarının yanı sıra teröristler tarafından kaçırılan sivil ve askerlerin buralarda tutulduğu bildirildi. Suriye ordusunun bu başarısı teröristlere indirilmiş büyük bir darbe olarak nitelendirildi.
 
Bu açıklamaya göre; Suriye ordusu ve gönüllü halk güçlerinin son zamanlarda yaptıkları operasyonlar sonucu birçok köy ve kasabayı ele geçirdi.
http://caferider.com.tr/suriye-savasinda-son-durum_h16902.html