31-05-2016 tarihinde eklendi
Şeyh Ali Salman’ın Hapis Cezasının Fazlalaştırılmasının Amacı
Bahreynli âlimler, Şeyh Ali Salman’ın hapis cezasının dört yıldan dokuz yıla çıkarılmasının Bahreyn halkına diz çöktürmek amacıyla gerçekleştirildiğine vurgu yaptılar.

el-Veluh haber sitesinin verdiği bilgiye göre Bahreynli âlimler, el-Vifak Cemiyeti Genel Sekreteri Şeyh Ali Salman’ın hapis cezasının dört yıldan dokuz yıla çıkarılmasını kınadılar.
 
Bu bilgiye göre, Bahreynli âlimler bir bildiri yayımlayarak bu hükmün, Bahreyn’de hüküm süren hanedanın Bahreyn halk hareketini sonlandırma ve muhalifleri yok etme yönündeki çabaları doğrultusunda gerçekleştiğine vurgu yaptılar.
 
Bu hükmün siyasi ve intikam alma yönünde bir hüküm olduğuna değinen Bahreynli âlimler, bu hükmün Bahreyn halkına diz çöktürmeyi amaçladığını belirttiler.
 
Bu bildiri doğrultusunda Bahreynli âlimler, “Barışçıl halk hareketinin başladığı günden bugüne kadar geçen beş yıllık süre zarfında en büyük fedakârlıkları yapan bir millet, asla rehberleri hakkında verilen bu hükümlerle zayıflamayacaklardır” vurgusu yaptılar.
 
Bahreyn Temyiz Mahkemesi Pazartesi günü el-Vifak Cemiyeti Genel Sekreteri Şeyh Ali Salman’ın hapis cezasını dört yıldan dokuz yıla çıkardı.
http://caferider.com.tr/seyh-ali-salmanin-hapis-cezasinin-fazlalastirilmasinin-amaci_h16900.html