14 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının ardından yayımlanan bildiride şu maddeler yer alıyor.
1 – Suriye’nin birliği, bağımsızlığı, toprak bütünlüğü ve yönetim karakteri asli önem taşır.
2 – Devlet kurumları bütünüyle korunacaktır.
3 – Bütün Suriyelilerin etnik yahut dini ayrımlarına bakılmaksızın hakları korunmalıdır.
4 – Savaşın sona erdirilmesi için bütün diplomatik çabaların hızlandırılması zaruridir.
5 – Suriye topraklarının tamamında insani yardım erişimi garanti altına alınacaktır ve katılımcılar ülke içinde yerinden olmuş insanlara, sığınmacılara ve onları ağırlayan ülkelere desteği artıracaklardır.
6 – IŞİD ile BM Güvenlik Konseyi tarafından terörist olarak tanımlanmış gruplar ve katılımcıların üzerinde görüş birliği taşıdıkları yenilgiye uğratılmalıdır.
7 – 2012 Cenevre Bildirisi ve BM Güvenlik Konseyi’nin 2118 sayılı kararı uyarınca; katılımcılar yeni anayasa ve seçimleri hazırlayacak güvenilir, kapsayıcı, mezhepçiliği dışlayan bir hükümetin kurulmasını sağlayacak siyasi sürece ulaşılması için BM’yi Suriye hükümeti ve Suriye muhalefetini toplamaya davet eder. Bu seçimler; BM gözetimi altında şeffaflık ve geçerliliği içeren en yüksek uluslararası standartlara uygun olarak, diaspora dahil her türlü katılım hakkını gözetecek şekilde adil ve dürüstçe düzenlenmelidir.
8 – Bu siyasi süreç Suriyelilerin öncülüğünde ve Suriyelilerin malikliği altında yürütülecek ve Suriye’nin geleceğine Suriye halkı karar verecektir.
9 – Katılımcılar, BM ile birlikte yenilenmiş siyasi sürece paralel olarak kesin bir tarihi içerecek şekilde ulusal çapta bir ateşkesin biçimi ve uygulanmasının yollarını araştıracaktır/bulacaktır.
Katılımcılar, önümüzdeki günlerde kalan anlaşmazlık konularını daraltmak için çalışacak ve uzlaşma inşa edecektir. Bakanlar tartışmaları müteakiben iki hafta içinde yeniden toplanacaktır.