23-04-2015 tarihinde eklendi
Azeri-Ermeni sınırında çatışma: 5 ölü
Azerbaycan - Ermenistan silahlı kuvvetleri arasında çıkan çatışmalarda beş Ermeni askeri öldü

Azerbaycan - Ermenistan sınır hattında dün meydana gelen çatışmalarda beş Ermeni askerinin öldüğü, 10’unun ise yaralandığı bildirildi.
 
Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Terter bölgesinde Ermeni ve Azeri askerleri arasında çatışma çıktı. Açıklamada beş Ermeni askerinin öldüğü, 10’unun ise yaralandığı belirtilirken Ermenistan çatışmadan Azerbaycan’ı sorumlu tuttu. Çatışmalarda Azeri ordusunun kayıp vermediği bildirildi.
 
Ermenistan toprak iddialarını öne sürerek Azerbaycan'a ait Dağlık Karabağ ve ona sınır olan yedi bölgeyi işgal etmişti. İşgal altındaki bölgeler Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sini oluşturuyor.
 
1994 yılının Mayıs ayında taraflar arasında ateşkes sağlandı ve AGİT tarafından sorunu barışçıl olarak çözmek için Rusya, Fransa ve ABD’nin katılımıyla Minsk Grubu oluşturuldu. Ancak bu grubun çabalarından henüz netice alınamadı.
 
BM Güvenlik Konseyi'nin Dağlık Karabağ ve çevre bölgelerinin özgür bırakılması konusundaki dört kararı Ermenistan tarafından uygulanmıyor.
http://caferider.com.tr/azeri-ermeni-sinirinda-catisma--5-olu_h14292.html