Pakistan'ın Sind eyaletinde Şiilere ait olduğu bilinen bir camiye cuma namazı sırasında düzenlenen bombalı saldırıda ölenlerin sayısının 50'ye yükseldiği bildirildi.
Şikarpur bölgesindeki Mevla Kerbela camisine namazdan önce yerleştirildiği sanılan bombanın patladığı sırada 300 kişinin cuma namazı kıldığı belirtilmiş, ilk açıklamalarda ölü sayısının 20 olduğu açıklanmıştı. Çatısı çöken camide en az 50 kişinin yaralandığı kaydedilmişti.
Yaralılardan birçoğunun hayatını kaybettiği, saldırıda ölenlerin sayısının 50 olduğu belirtildi.
Ülkedeki Şii grupların tek siyasal partisi konumunda olan Vahdet-ul Muslimin, bombalı saldırının ardından üç günlük yas ilan ettiğini duyurdu.
Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Başbakan Navaz Şerif de saldırıyı şiddetle kınamıştı.
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, "cuma hutbesinde Pakistan nüfusunun yaklaşık beşte birinin Şiilerden oluştuğunu bu hain saldırıyı şiddetle kınadığını ve saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi
İNSANLIĞA KARŞI SUÇ
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Pakistan'da camiye bombalı saldırı düzenlenmesine ilişkin, "Kime karşı ve nereden yapılırsa yapılsın, bu saldırıları insanlığa karşı işlenmiş suç olarak değerlendiriyor ve şiddetle telin ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, Görmez'in Twitter hesabından paylaştığı, Pakistan'da camiye düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili açıklamalarına yer verildi.
Pakistan'da cuma namazı sırasında gerçekleşen menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Görmez, bu katliamdan duyulan acıyı ve hüznü paylaştığını, tüm insanlık ailesine sabır ve başsağlığı dileklerini ilettiğini belirtti.
Görmez, "Bir Müslüman olarak bu tür eylemleri hiçbir şekilde tasvip etmediğimizi tüm dünyaya bildirmek istiyoruz. Kime karşı ve nereden yapılırsa yapılsın, bu saldırıları insanlığa karşı işlenmiş suç olarak değerlendiriyor ve şiddetle telin ediyoruz" ifadelerini kullandı.
İnsan Hakları Gözlemevi rakamlarına göre 2012 yılından beri ülkede yaşanan saldırılarda 800’den fazla Şii hayatını kaybetti.