13-01-2015 tarihinde eklendi
Charlie Hebdo Dergisinden Yeni Tahrik Karikatürü
-Geçen haftaki silahlı saldırıda 10 çalışanı ölen Charlie Hebdo dergisi, yeni sayısının kapağında yine Hz. Muhammed karikatürü yayınlıyor.

Geçen hafta silahlı saldırıya uğrayan ve 10 çalışanını kaybeden haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo ekibi yeni sayıyı Liberation gazetesinin ofisinde hazırladı.
 
Haftalık tirajı ortalama 60 bin olan derginin çarşamba günü piyasaya çıkacak son sayısı 3 milyon adet basılıyor. Sadece Fransa'da değil, dünyanın birçok bölgesinden dergiye talep olduğu belirtiliyor.
Derginin yeni kapağı da belli oldu. Liberation gazetesinin önceden yayınladığı kapakta yine Hz. Muhammed çizimi var. Elinde, dergiye yönelik saldırıyı protesto eylemlerinde ortak slogan haline gelen "Je Suis Charlie" (Ben Charlie'yim) yazılı döviz tutan Hz. Muhammed gözü yaşlı resmedilmiş. "Olanlar affedildi" yazısı da kapağın üst kısmında derginin mesajı olarak yer alıyor.
 
Dergi geçmişte de Hazreti Muhammed karikatürlerini sayfalarına taşımıştı. Bu tür yayınları nedeniyle uzun süredir tehdit alan dergiye yapılan son saldırıyı da bu türlü yayınlarının neden olduğu düşünülüyor.
Saldırganlardan birisinin olay sırasında bir gördü tanığına "Biz Yemen El -Kaidesi'ndeniz. Peygamberin intikamı alındı" dediği iddia edilmişti.
http://caferider.com.tr/charlie-hebdo-dergisinden-yeni-tahrik-karikaturu_h13541.html