22-10-2014 tarihinde eklendi
İran, “Siyonist yayılmacılığı” önlüyor


  Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Caferi:

- “İran İslam Cumhuriyeti, siyonist rejimin bölgede yayılmasına izin vermemektedir”

TAHRAN – 21.10.2014- İran, siyonist İsrail rejiminin yayılmacı emellerini gerçekleştirmesine izin verilmeyeceğini bildirdi.

Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, İsfahan vilayetinde şehitleri anmayla ilgili bir toplantıda yaptığı konuşmada, İslam İnkılabı'nın bu günlere gelmesinde ve başarılarında şehitlerin büyük rol oynadığını söyledi.

Zorba güçlerin, komplo ve engellemelerle İslam İnkılabı'nı çizgisinden saptırmaya çalıştığına dikkati çeken Caferi, “İslam İnkılabı, bugün dünyada manevi bir güç haline dönüşmüştür” dedi.

İsrail karşısında bir güç olarak yer aldıklarını vurgulayan Tümgeneral Caferi, “İran İslam Cumhuriyeti, siyonist rejimin bölgede yayılmasına izin vermemektedir” ifadesini kullandı.

Siyonist rejime karşı direniş hareketlerini destekleyen Tahran yönetimi, İsrail'in bir devlet olarak kabul edilmesine karşı çıkıyor.

İşgal topraklarının özgürlüğe kavuşması gerektiğini dile getiren İran, Filistinlilerin kendi kaderlerini kendilerinin belirlemesi için referanduma gidilmesi görüşününü savunuyor.

http://caferider.com.tr/iran-siyonist-yayilmaciligi-onluyor_h13017.html