21-01-2014 tarihinde eklendi
Rusya'yı tehdit ettiler
Tehdidi Ensar El-Sunna yaptı

 Rusya'nın Volgagrad kentinde geçen aralık ayında düzenlenen ve en az 34 kişinin hayatına mal olan iki intihar saldırısını,  Ensar El Sunna örgütüne bağlı bir grup üstlendi. Örgüt, pazartesi günü internette yayınladığı bir video ile yeni saldırı tehdidinde de bulundu.

Kuzey Kafkasya'nın Dağıstan bölgesinde faaliyet gösteren Irak'taki Ensar El Sunna örgütüne bağlı  grup, yayınladığı videoda 7 - 28 Şubat tarihleri arasında Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek Kış Olimpiyatları'nı hedef alacaklarını duyurdu.

Videoda Rusça konuşan bir kişinin "Olimpiyatlara engel olursan, bizden bir hediye alacaksın. Senin için ve orada olacak tüm turistlere" şeklinde konuştuğu ve videonun doğrudan Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin'e yönelik olduğu belirtildi. Videodaki kişinin eylemlerin "tüm dünyada her gün akan Müslümanların kanı için" düzenlendiğini söylediği kaydedildi.

Videoda, Volgograd'daki intihar saldırılarını Dağistan'dan iki kişinin düzenlediği belirtildi.

Kış Olimpiyat Oyunları'nın düzenleneceği Soçi kenti, Kuzey Kafkasya'ya oldukça yakın bir konumda. Buradaki İslamcı gruplar, bir İslam devleti kurulmasını istiyor. Geçen yaz aylarında da Kuzey Kafkasya'daki İslamcı grupların lideri Doku Umarov bir video mesajı yayınlamış ve Soçi'deki olimpiyatlara engel olacaklarını iddia etmişti.

http://caferider.com.tr/rusya-yi-tehdit-ettiler_h11032.html