19-01-2014 tarihinde eklendi
Halkım beni destekliyor
Neden muhalefet seçimden bahsetmiyor?

  Suriye devlet başkanı Beşar Esed, gönüllü olarak Suriye devlet başkanlığından istifa etmek niyetinde değil. Bu kararın sadece Suriye halkı tarafından seçimler sırasında vermesi gerektiğini söyleyen Esad, “Teslim olmak isteseydik, baştan teslim olurduk. Vatanımızı koruyoruz. Bu konu, tartışma alanı dışındadır. Seçimlere kimin katılabileceğine sadece Suriye halkı karar verir.” dedi.

Interfaks ajansının verdiği habere göre bugün Şam’da Rusyalı milletvekillerini kabul eden Suriye Devlet Başkanı, muhalefete politik mücadelede rakip olmalarını ve gelecek devlet başkanlığı seçimlerine katılmalarını önerdi.

Esed, “Suriye topraklarının yüzde 70’ini ele geçirdiklerini ilan ediyorlar, bu durumda seçimlere katılıp bu yüzde 70’in desteğine güvenebilirler.” ifadesini kullandı. Hiçbir muhalefet liderinin şimdiye kadar doğrudan politik mücadeleye katılmak istediğini açıklamadığı belirten Suriye lideri, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Rusyalı muhatabı Sergey Lavrov ile görüşme sırasında, “Esed’ı Suriyelilerin yüzde 50’sinden fazlasının destekliyor” dediğini hatırlattı.

Esed, “Amerikan dışişleri bakanının dile getirdiği bu yüzdeye biraz daha ekle ve halkın mevcut devlet başkanına tam destek verdiğini görürsünüz.” şeklinde konuştu.

http://caferider.com.tr/halkim-beni-destekliyor_h11019.html