Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
PKK Koridoruna Operasyon Başlıyor! İlk Hedef Tel Abyad
Türkiye Fırat Kalkanı’ndan sonra bu kez Akçakale bölgesinden başlayacak yeni operasyon için hazırlıklara başladı. Bir ay içinde yapılması beklenen operasyon Türkiye’nin ‘kırmızı çizgimiz’ dediği Kürt koridorunu hedef alacak. İlk hedef ise PYD kontrolündeki Tel Abyad.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-04-2017 09:28 - 513 Okunma
TSK destekli ÖSO güçleriyle Cerablus’tan başlayarak Çobanbey, Dabık ve El Bab bölgelerinin de içinde olduğu 2 bin 15 kilometrelik alanın DEAŞ ve YPG’den temizlendiği Fırat Kalkanı harekatı sonrası, yeni operasyon için hazırlıklar hızlandı. İlk olarak Karar’ın duyurduğu çoklu operasyon planları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da dile getirilmişti.
 
TALİMAT VERİLDİ
 
Karar’ın haberine göre; TSK’nın bölgedeki birliklerinin bir ay içinde harekata başlayacak şekilde hazırlık yapmaları talimatı verildiği öğrenildi. Türkiye sınırından başlayacak yeni harekatın hedefinde Kürt koridoru olacak. Akçakale sınırından başlaması planlanan harekatın PYD/YPG kontrolüne geçmeden önce Arap nüfusun ağırlıkta olduğu Tel Abyad bölgesinden ilerleyeceği belirtiliyor. Bölgedeki askeri kaynaklar, operasyon güvenliği nedeniyle stratejisi ve detaylarıyla ilgili ayrıntılı bilgi vermekten kaçınırken, PYD/YPG’nin oluşturmaya çalıştığı koridoru kapsayan geniş bir hatta ilerleneceği belirtildi. Kürt koridorunun Türkiye sınırından başlayarak bölünmesi ve terör örgütü YPG/PYD’nin bu bölgeden temizlenmesinin hedeflendiği ifade edildi. Mümbiç’in de hedef alanı içinde olduğu kaydedilirken Türk birliklerinin Akçakale’den Tel Abyad’a oradan Kobine’ye uzacak bir operasyonla ilerleyeceği öğrenildi.
 
ÖNCE SÜPÜRME SONRA İSKAN
 
Operasyonun Fırat Kalkanı Harekatı’nda olduğu gibi ele geçirildikten sonra terör örgütünün süpürülmesi stratejisiyle yapılacağı belirtiliyor. ÖSO güçleri bu kez PYD/YPG’nin kontrol ettiği bölgeleri terketmesi sağlanacak. Böylece Kürt koridoru da bölünerek kantonlar birbirinden ayrılmış olacak. İşlem tamamlandıktan sonra göçe zorlanan yerli halk tekrar bölgeye yerleştirilecek. Türkiye El Bab’dan sonra Mümbiç’i hedef olarak açıklamıştı.
 
Ancak bu adım önce ABD’nin askeri birlikleriyle PYD/YPG’ye kalkan olması sonra da Rusya ve rejimin kentte kontrolü fiilen devralmasıyla durdurulmaya çalışıldı. Ancak Türkiye sınırlarında PYD/YPG varlığına izin vermeyeceğini ve bu konudaki kararlılığını, hem ABD hem de Rusya bildirdi. Operasyonu ABD veya Rusya ile karşı karşıya gelmeden gerçekleştirebilmek için farklı harekat stratejileri geliştirildi. Birden fazla nokta ve planla hazırlanan operasyon referandum sonrasına ertelendi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-04-2017 09:28 - 513 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım