Pakistan Tahrik-i Avami partisi üst düzey üyelerinden Ömer Riyad Abbasi, şeyh Gamidi'nin Pakistan'da düzenlediği bir haftalık ziyaretini eleştirerek, bu tür insanların Pakistan ziyaretinin amacının Şii ve Sünni Müslümanların arasında tefrika yaratmak olduğunu belirtti. Arabistan'ın Pakistan'da dini medreselere mali ve ideolojik destek vererek bu ülkede etnikçilik ve radikalizmi körüklediğini kaydeden Abbasi, şeyh Gamidi'nin Pakistan ziyaretinin bir başka amacının da dini medreselere mali ve fikri yardımlarla ilgili olduğunu vurguladı. Abbasi, söz konusu dini medreselere yapılan yardımlar Pakistan'da şii Müslümanların cami, hüseyniyeler ve ehlisünnetin camilerine yönelik terör saldırıları ile sonuçlandığını kaydetti.
Son aylarda İslamabad yönetimi Pakistan'da terörle mücadele planını uygulamaya başladı. Öte yandan Arabistan'ın Pakistan'a yönelik planları da bu ülkede geniş çaplı eleştiri ve itirazları beraberinde getiriyor. Öyle ki Pakistan'ın federal yönetimi de açıkça bu itirazları dile getiriyor. Pakistan eyaletleri arasında koordinasyondan sorumlu Bakanı Hüseyin Pirzade, Arabistan yönetiminin başta Pakistan olmak üzere İslam ülkelerine yönelik politikalarını sert bir dille eleştirdi. Pakistan'ın siyaset uzmanlarından Necm Sethi ise Pirzade'nin Arabistan'ın terör ve radikalizme destek gibi yanlış politikalarını eleştirmesini doğruladığı açıklamasında, Pirzade'nin Arabistan'a yönelttiği eleştirilerin asla abartılı bir konu olmadığını, çünkü artık herkesin Taliban ve diğer radikal akımların Arabistan tarafından beslendiğini bildiğini vurguladı. Sethi dünyada terörün kökünün selefi düşüncesine uzandığını, bu düşünceyi ise Arabistan kontrolü altında tuttuğu medreselerde yaygınlaştırdığını, bu yüzden şeyh Gamidi'nin Pakistan ziyareti siyaset, medya ve ulema çevreleri tarafından sert eleştirilere maruz kaldığını ifade etti.
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif 1999 darbesinden sonra Arabistan'da sürgün hayatı yaşadı ve şimdi iktidarın başına geri dönmesini Suud rejimine borçlu biliyor. Bu yüzden uzmanlar Pakistan'da Arabistan'ı eleştirmenin bir nevi kırmızıçizgi sayıldığını belirtiyor. Ancak Arabistan'ın Pakistan'da dini ve etnik tefrikaları körüklediği ve bu ülkede iç çatışmalara sebebiyet verdiği de herkesçe bilinen bir gerçektir.
Buna göre Pakistanlı alimler ve politikacılar her zaman Arabistanlı yetkililerin Pakistan ziyaretini eleştiriyor ve bu ziyaretleri Pakistan'da Şii Sünni çatışması çıkarmaya yönelik adımlar şeklinde değerlendiriyor.
Bu arada Arabistan rejimi, Pakistan'ın kendi halkının baskıları sonucu Riyad'ın Yemen saldırısına eşlik etme talebine ret cevabı vermesinden derin öfke duyduğu da belirtilmelidir.