Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ZHGM'den Büyük Nevruz Programı
Zeynebiye Hareketi Gençlik Merkezi, Küçükçekmece Belediyesi'nin ve Cem Vakfı işbirliği ile Nevruz ve Hz. Ali'nin kutlu doğum günü programı düzenlendi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-03-2019 10:33 - 1672 Okunma
Zeynebiye Hareketi Gençlik Merkezi tarafından organize edilen Nevruz Bayramı'na hafta içi olmasına rağmen ilgi büyüktü.
 
Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde gerçekleşen  programa, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, AK Parti Milletvekili Şamil Ayrım, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, CAFERİ-DER Başkanı Sinan Kılıç, AK Parti Küçükçekmece Meclis Üyesi Sırrı Caferoğlu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Cem Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri adına konuşan Yılmaz Doğan Dede, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya,  Küçükçekmece İlçe Müftüsü Mustafa Temel, CABİR Başkanı Hasan Karabulut, CABİR alimleri, ATADER Başkanı Bedri Buyruk, ATADER Yönetim kurulu üyeleri, Halkalı Merkez Mahallesi Muhtar Adayı Yusuf ERGÜL ve siyasi parti temsilcileri başta olmak üzere binlerce vatandaş katıldı.
 
Programda protokol üyeleri ateşten atlayıp demir döverek nevruzun ritüellerini yerine getirdi. Ayrıca Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nin bahçesinde Iğdır, Kars yöresel yiyecek ve içecek standları kuruldu. Nevruz Bayramına katılım sağlayan protokol önce stantları gezerek yöresel yiyeceklerden tadımlık olarak yediler.
 
 
 
Büyük Nevruz Şöleni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
 
 
 
Halkalı Bağlar Beyazıt Camii İmamı Ömert Kurt’un Kuran-i Kerim tilaveti ve CABİR Alimlerinden Ehet Talan’ın okuduğu Nevruz Duası ile devam etti. 
 
Programa Halk ozanları, Maksut Feryadi  Nevruz türküleriyle törene renk kattı.
 
 "Genç Grup Aktif" Keçel- Köse skeçleriyle kahkalara boğdu ve Kafkas Grubu'nun sergilediği muhteşem dans ilgi ile izlendi.  
 
 
Zeynebiye Hareketi Gençlik Merkezi ev sahipliğinde Başkanı İrfan Tuncay açılış konuşması yaptı Tuncay şunları söyledi, "Bizler milli ve manevî değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliği için çalışan bir hizmet hareketiyiz. Herkesin Nevruz bayramını kutluyorum" diye konuştu. Cem Vakfı temsilcisi Yılmaz Doğan Dede de, "Nevruz bayramı kutlu olsun. Ülkemizin birliğine ve barışa vesile olmasını diliyorum. Bugün aynı zamanda Hz. Ali'nin doğum günü. Kutlu olsun. O yüce velinin doğumu diğer insanlar gibi olmamıştır. O kabede doğma şerefine nail olmuştur" dedi.
 
 
”ÖZGÜNDÜZ: “BİZDE PARTİ YARIMI YOK. KİM BİZE EL UZATIRSA, BİZ DE TERCİHİMİZİ ONDAN YANA KULLANIRIZ”
 
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, "Her gününüz Nevruz olsun, Nevruz'unuz mübarek olsun. Nevruz Türk milletinin bin yıllardan beri şekillenerek kültür hazinesine dönüşmüş milli bayramıdır." diyen Özgündüz yaptığı konuşmada önemli konulara temas ettiğini ifade ederek, Türkiye'nin birlik, beraberlik ve bütünlüğünü çok önemsediklerini söyledi.
 
Nevruz; Çin Seddinden Balkanlara, Kırım’dan Yemen’e, Kudüs’ten Cebelitarık’a kadar insanlığa bahar getiren ve çok eski bir gelenek, özellikle Türk dünyasında, bu coğrafyada yaşayan halklarımızın bayramı olmuştur. Fakat tarihteki Aşura gününe atfedilen birtakım olaylar Hz. Âdem’in tövbesinin kabul edilmesi gibi, Hz. Nuh’un gemisinin karaya vurması gibi, Hz. Musa’nın deryadan geçip, Firavunun gark olması gibi bir sürü dini günler bugüne denk gelmiştir. İslam sonrası da Hz. Ali’nin doğumu, Gadir-i Hum’da Resul-ü Ekrem tarafından müminlerin velisi ve emiri seçilmesi de bu kutlu güne denk gelmiştir. Hüsnü Tesadüf müydü, Takdiri İlahi miydi bilinmez ama bütün bu olaylar Nevruz’da, baharın gelişinde olmuştur.
 
Ayrıca Çanakkale Zaferi’nin de yıl dönümü Nevruz gününe denk gelmiştir. Çanakkale’yi geçilmez kılan şehitlerimizin ruhu şad olsun. Orada o orduya komuta eden tüm komutanlarımızla birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün de ruhu şad olsun.
 
 Azizlerim, sevgili başkanım teşriflerinizden dolayı teşekkür ederim. Camiamızı bu kutlu gününde yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Bu seçimin ülkemize, dolayısıyla bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Allah milletimizin birliğini, dirliğini bozmasın. Bence en önemli olan budur. Biz bir oldukça düşmanın bütün entrikalarını boşa çıkaracak güce sahibiz. Tarihten bize gelen, ecdadımızdan bize gelen destan budur. Biz birbirimize düşmedikçe kimsenin gücü bize yetmez. Allah’ın kudreti ve rahmeti milletimizle beraber olsun.
 
 
Caferilere yönelik eleştirilerin haksız olduğunu dile getiren Özgündüz, AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım ile CHP'de siyaset yapan eski vekil Ali Özgündüz'ü sahneye çıkartarak şunları kaydetti:
"İşte biz buyuz. Bir tarafımda AK Parti Milletvekili Şamil Ayrım, diğer tarafımda CHP eski Milletvekili Ali Özgündüz. İkisi de camiamızın çok sevdiği siyasetçiler. Bizde parti yarımı yok. Kim, bize el uzatır, adam yerine koyar, partisinden camiamızın insanlarına yer açarsa, biz de tercihimizi ondan yana kullanırız. Daha önce CHP Ali Özgündüz'ü aday gösterip vekil seçtirdi. Şimdi de AK Parti Şamil Ayrım'ı üçüncü bölgede milletvekili adayı gösterdi. Şamil Ayrım, çok fazla bir oy alarak milletvekili seçildi. 'Bize dönek' diye suçlamalarda bulunuyorlar. Bir yere falan döndüğümüz yok. Bir uyarım da camiama olacak. Kimse, Recep Tayyip Erdoğan'a dil uzatamaz. O, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanıdır. 16 yıldır Türkiye'ye hizmet yapan birisidir."
AK Parti Milletvekili Şamil Ayrım, Ali Özgündüz ve de birer konuşma yaparak davetlilerin nevruz bayramını tebrik etti. Birlik ve beraberliklerini dile getirdiler.
 
 
KARADENİZ "DÜŞMANLIĞI KALPTEN ATIP BİRLEŞMELİYİZ"
Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise, herkesin nevruz bayramını kutlayarak, " 
Bugün Nevruz! Baharın, dostluğun bayramı, Hz. Ali’nin doğum günü. Zaten Hz. Ali’nin dünyaya gelmesi tek başına bahardır. O çiçektir, reyhandır, güldür.  İşte şairimiz diyor ya;
 
 ‘’Bahar gelmiş memleketimin dağlarına’’ 
Ali’nin isminin her geçtiği yer bahar olur, gül olur, çiçek olur. Ben Ehl-i Beyt dostlarını sevgiyle selamlıyorum. 
 Değerli kardeşlerim, bu bir bayram. Biliyorsunuz ki bu meydanda, bu salonlarda gözyaşlarını beraber döküyoruz, acılarımızı beraber yaşıyoruz, bayramlarımızı da beraber yapıyoruz, heyecanlarımı, sevinçlerimizi de paylaşıyoruz. İşte ülkemizde bahar bunun için geliyor. Bir ülke ki acısını ve sevincini beraberce yaşıyor, o ülkeye bahar zaten gelmiştir. Biz ülkemizdeki en büyük baharı acılarımızı ve sevinçlerimizi beraber yaşadığımız milletimiz olarak görüyoruz. Rabbim bizi bu milletten mahrum bırakmasın. Rabbim bizi bu vatan ve bayraktan mahrum bırakmasın. Bize başka vatan, başka bayrak arattırmasın inşallah. 
 Değerli kardeşlerim, bayramda yakınlaşmanın, sevginin, dostluğun bahanelerini aramamız gerekiyor. Çünkü bu bayram kurumuş dallardan yeşereceğimiz bir bayramdır. Kalbimizden kin ve nefreti atıp hoşgörüyü, sevgiyi yeşerteceğimiz bir bayramdır. Ne güzel söylüyor ozan;
 
 ‘’Yüzde ısrar etme doksan da olur, insan dediğinde noksan da olur, bir ben varım deme yoksan da olur, hatasız dost arayan dosttan da olur.’’ 
 İşte bu vesilelerle birbirimizi daha çok sevmenin, daha çok yakınlaşmanın, daha çok el ele ve omuz omuza vermenin bahanelerini aramamız gerekiyor.  Kaynağı ne olursa olsun ister Hz. Ali’den bahsetsin, ister bahardan bahsetsin insanların dostluk içinde, kardeşlik içerisinde bir araya gelip aynı türküleri söylemesi, aynı oyunları oynaması bahar olarak zaten yeter.
 Efendim, bu bayramları bir gönül alma bayramı olarak da yaşamamız gerekiyor. Yine ne diyor efendim şairimiz; 
 ‘’İstiyorsan Hakka varmayı meslek edin gönül almayı, bırak saraylarda mermer olmayı toprak ol bağrında güller yetişsin.’’
 
 İnşallah biz bu vesilelerle Küçükçekmece’de, Halkalı’da, Zeynebiye’de bağrımızda güller yetiştireceğiz, güller yetiştiriyoruz. 
 
‘’Çiçeklerle hoş geçin, balı incitme gönül
Bir küçük meyve için, dalı incitme gönül
Sevmekten geri durma, yapan ol, yıkan olma
Sevene diken olma, gülü incitme gönül’’
Hepinizin Nevruz Bayramı’nı tebrik ediyor, saygılarımı, sevgilerimi, muhabbetlerimi sunuyorum efendim.” dedi
 
 
BİNALİ YILDIRIM: NEVRUZ DEMEK BEREKET DEMEKTİR
 
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Halkalı'da düzenlenen Nevruz programına katıldı. Yıldırım, "Nevruz demek umut demektir. Nevruz demek bereket demektir. Nevruz birlikte kutlanınca mutluluklar kat kat artmaktadır" diye konuştu
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Halkalı'da düzenlenen Nevruz programına katıldı. Törendeki konuşmasında Binali Yıldırıım, “Kerbela bizim acımızdır. Kerbela şehitlerini bu mübarek günde hürmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. İstiklal mücadelemizin kahramanı Gazi Mustafa kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, bu ülkeyi bize emanet eden şehitlerimizi de rahmet şükran ve minnetle anıyorum. dedi.
 
"NEVRUZ BİRLİKTE KUTLANINCA MUTLULUKLA KAT KAT ARTMAKTADIR"
Yıldırım, “Biz Biriz beraberiz kardeşiz birlikte Türkiye'yiz. Bizi birbirimize düşürmek isteyen, aramıza fitne, fesat sokmak isteyenlere hiçbir zaman pirim vermedik, rağbet etmedik. Biz bunu Çanakkale'de yaptık, biz bunu İstiklal Harbimiz'de yaptık, biz bunu en son olarak 15 Temmuz'da yaptık. 15 Temmuz'da FETÖ alçak örgütü o gece asker kılığına girerek milletin tankını, topunu, tüfeğini gasp ederek yine milletin üzerine saldırdılar. Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümette şahsım milletimizle birleşip bütünleştik, meydanları doldurduk ve alçaklara hak ettikleri dersi verdik. Ay Yıldızlı Bayrak inmedi ezanımız dinmedi ve alçaklar hak ettiği cezayı aldı. Nevruz demek umut demektir. Nevruz demek bereket demektir. Nevruz birlikte kutlanınca mutluluklar kat kat artmaktadır. Bu bayramı yarın torunlarımıza da aktaracağız. Onlar bu geleneği devam ettirecek. Bu bayram bizim birliğimiz beraberliğimiz ve kardeşliğimizi güçlendirecek. diye konuştu.
Binali Yıldırım, “Ben bu topluluğu iyi bilirim, Zeynebiye Külliyesini bitmiş bilin, yapılmış bilin. Hayırlı olsun. Bu topluluğun, bu cemaatin derdi benim derdimdir. ifadelerini kullandı.
Konuşmalarının ardından Binali Yıldırım salonda bulunanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
 
YILMAZ DOĞAN: NEVRUZ CENNET VATANIMIZA BOLLU VE BARIŞ GETİRSİN
Cem Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri adına konuşan Yılmaz Doğan Dede Cem Vakfı ve Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanlığı adına selamlıyorum. Nevruz Bayramınız mübarek olsun. İnşallah ülkemizin birliğine, dirliğine, güzelliğine, barışa, sevgiye ve daha güzel günlerine vesile olur diyorum.
 
 Nevruz; Alevi- Bektaşi, Caferi inancına göre doğanın canlanması, baharın gelmesi demektir ve bununla birlikte inancımızda başka bir yeri daha vardır Nevruz’un; o da şudur ki Hz. Ali’nin (a.s) doğum günüdür ve Nevruz, Hz. Ali’nin doğumu ile birlikte Sultan Nevruz adını alma şerefine nail olmuştur.
 
 Hz. Ali’nin doğumu mübarek olsun. O yüce velinin doğumu sıradan insanlar gibi olmamıştır. O Kâbe’de Harem-i Şerif’in içerisinde dünyaya gelme şerefine nail olmuş tek insandır. Bu şeref sadece Hz. Ebu Talip’in oğlu Hz. Ali’ye aittir. Bugün tarih boyunca Sultan Nevruz günü geldiği zaman Alevi- Bektaşi Cem evlerinde, tekkelerinde, dergâhlarında, Pir ocaklarında Cem erkânları yürütülür. Ama bu Cem erkânı yürütülürken apayrı bir heyecan vardır çünkü o gün bayramların sultanı olan Nevruz’dur.  
 
 O gün dergâhlarda, cem evlerimizde gelen canlara Cem ibadetinden sonra süt ve çiçek ikram edilir. Hepinizin malumu süt tatlıyı, çiçek güzelliği temsil eder. Hz. Muhammed’in (s.a.v) Ehl-i Beyt’ine gönül vermiş, o yoldan ilerlemek isteyen canlarda tatlılığın ve güzelliğin temsilcisi olmaları gerekmektedir çünkü Ehl-i Beyt tatlılığın ve güzelliği temsil eder. Hepinizin Sultan Nevruz bayramı kutlu olsun. Ülkemizdeki herkesin birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasına vesile olsun.” dedi.
 
 
EKREM İMAMOĞLU: NEVRUZ RESMİ BİR BAYRAM OLARAK MUTLAKA YERİNİ ALMALIDIR
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Caferi vatandaşlar tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarında, Nevruzun resmi bir bayram olarak kutlanması gerektiğini ifade ederek, “Bizi buluşturan ve kaynaştıran nevruz, bu zamana kadar olmadı, ama belki bundan sona olur, bence olmalıdır da. Ülkemiz düzeyinde nevruz resmi bir bayram olarak mutlaka yerini almalıdır” dedi
31 Mart Yerel Seçim çalışmalarının sürdüren CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, seçim turu kapsamında Caferi vatandaşlar tarafından düzenlenen Nevruz Kutlamasına katıldı. Küçükçekmece Belediyesi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde düzenlenen toplantıya İmamoğlu’nun yanı sıra Küçükçekmece Belediye Başkanı ve AK Parti ilçe adayı Temel Karadeniz, Türkiye Caferilerin lideri Selahattin Özgündüz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Alanda kurulan Nevruz etkinlik alanını gezen İmamoğlu, yumurta tokuşturdu, Nevruz ateşinin üzerinden atladı.
 
“ÜLKEMİZ DÜZEYİNDE NEVRUZ RESMİ BİR BAYRAM OLARAK MUTLAKA YERİNİ ALMALIDIR”
Nevruz kutlamasında konuşma yapan CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, baharın gelişini simgeleyen Nevruz’un resmi bayram olması gerektiğini ifade ederek, “Dini olduğu kadar milli karakterlerde taşıyor. İnsanlar bu özel günlerde barış ve kardeşlik duygularını en üst seviyeye taşır. Dini bayramlar insanları ruhi olarak en üst seviyeye çıkartırken, milli bayramlarla milletlerin benlik ve kültürleri bakımında üst seviyeye çıkartır. Bu yönüyle tarihsel sürecinde olduğu gibi Nevruz hem dini hem de pek çok farklı toplum için milli motifleri olan son derece özel bir gündür. Bizi buluşturan ve kaynaştıran çok değerli bir bayramdır nevruz. Bu zamana kadar olmadı, ama belki bundan sona olur, bence olmalıdır da. Ülkemiz düzeyinde nevruz resmi bir bayram olarak mutlaka yerini almalıdır” dedi.
 
Konuşmaların ardından Başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Binali Yıldırım, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, AK Parti 3. Bölge Milletvekili Şamil Ayrım, CHP eski milletvekili Ali Özgündüz ve diğer yetkililer, sahneye çıkarak sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi. 
 
Programda, Kafkas Yöresi Halk Oyunları ekibi ile Azerbaycanlı sanatçılar sahne aldı. Zeynebiye Genclik Tiyatrosu ise Keçel köse ve nevruzla alakalı bir oyun gösterisi yaptı.
 
IFA karate kategorisinde milli takıma seçilen sporcular ise hünerlerini sergiledi.
 
Ünlü yotuber Ali Muhsin Atam’ın Çanakkale Şehitleri adlı röportajı filmi gösterildi.
 
Program sonunda ise 12 imam adına çekiliş yapılarak 12 kişiye 2 günlük tatil hediye edildi.
 
Çekilişe CHP eski milletvekili Ali Özgündüz de 6 çeyrek altın hediye etti. Salonda bulunanlara çeyrek altın çekilişi de yapıldı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-03-2019 10:33 - 1672 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım