16-08-2013 tarihinde eklendi
Türkiye-Mısır gerginliği artıyor
Mısır- Türkiye arasında Büyükelçilik restleşmesi

 
Başbakan Erdoğan, Mısır Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'ya, istişarelerde bulunmak üzere, Ankara'ya dönme talimatı verildiğini söyledi. Türkiye'nin bu hamlesinden birkaç saat sonra Mısır da Ankara Büyükelçisi'ni Kahire'ye çağırdı.
Türkiye, 525 kişinin hayatını kaybettiği müdahalenin ardından Mısır Büyükelçisi'ni istişarelerde bulunmak üzere Ankara'ya çağırdı.

Konuyla ilgili açıklama, Türkmenistan dönüşü uçakta konuşan Başbakan Erdoğan'dan geldi.

Mısır da elçisini geri çekti

Başbakan Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bugün, telefonda Mısır’daki gelişmeleri değerlendirdi.
 

Reuters Ajansı’nın Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcülerine dayandırarak bildirdiğine göre, Mısır daha önce Kahire’deki büyükelçisini geri çeken Ankara’nın hareketine karşılık Türkiye Büyükelçisi’ni geri çekti.

Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi 14 ve 15 Ağustos’ta meydana gelen olaylar sonrasında istişareler için geri çekilirken, daha sonra Mısır basınında Ankara’daki Mısır Büyükelçisi’nin de bu amaçla geri çekildiği yönünde haberler yer aldı.

Associated Press’in daha önce yazdığına göre, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Kahire’de kan dökülmesine kayıtsız kalan Batı ülkelerini suçlarken, BM Güvenlik Konseyi’ni Mısır’daki durumla ilgili acil toplantıya çağırdı.

Öte yandan, İstanbul’da 14 Ağustos tarihinde devrik Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye destek gösterileri düzenlendi.

http://caferider.com.tr/turkiye-misir-gerginligi-artiyor_h9958.html