27-06-2013 tarihinde eklendi
Mursi'ye tepkiler çığ gibi
"30 Haziran Cephesi" istifa diyor

30 Haziran'da hükümete karşı düzenlenecek olan protesto eyleminden sözeden Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, bazı siyasi güçlerin kargaşayı teşvik ettiğini ve ülkesinin fiili kuvvetini zayıflattığını ileri sürerek eleştirdi. Mursi, önümüzdeki günlerde ülke içinde barış için uzlaşmanın gerçekleştirilmesi, kurumlara yönelik reformların ve meclis seçim hazırlıklarının hızlandırılması, genç istihdamının geliştirilmesi gibi konularda tedbir alınması için çaba harcayacakları vaadinde bulundu. Mursi ayrıca, Anayasa'nın bazı bölümlerine yönelik düzenleme yapılmasını kabul ettiklerini ifade etti.



    "30 Haziran Cephesi"nin kuruluşu ilan edildi

    Muhalifler, Mursi'nin istifasını istediler. Mursi'ye karşı halkı protestoya çağıran "Mursi'ye Karşı Hareket"(Taramod), protestoyla ilgili katılımcılar arasında eşgüdüm sağlanması için dün "30 Haziran Cephesi"nin kuruluşunu ilan etti. Örgütün sözcüsü Muhamed Abdul-Aziz, 30 Haziran'da yapılacak protestonun hedefinin yeni cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erkene alınması olduğunu yineledi.

    "'30 Haziran Cephesi' örgütümüzün çağrısıyla bugün kuruldu. Cephe, ilgili tarafların fikirlerini toplayacak. 30 Haziran'da yapılacak protesto, 2011 yılında yapılan '25 Ocak' reforumun devamı olacak ve sonunda halkımız kazanacak."

    Mursi'ye destek yüzde 30'a düştü

    Mısır'da son günlerde elektrik ve yakıt sıkıntısı ağırlaştı ve Mursi'ye olan destek büyük ölçüde düştü. Mısır'da "National Salvation Front" tarafından 21 Haziran'da yayınlanan verilere göre, Mursi'ye destek Mayıs ayının sonunda yüzde 30'a düştü. Araştırmaya göre cumhurbaşkanlığı seçminin erkene alınmasına destek olanlarla karşı olanlar, eşit ağırlıktalar.

http://caferider.com.tr/mursi-ye-tepkiler-cig-gibi_h9666.html