27-05-2013 tarihinde eklendi
Şarika Emiri: "Hz. Ali örnek aldığım şahsiyettir"


Birleşik Arap Emirliklerinden eş- Şarika Emiri Şeyh Dr. Sultan bin Muhammed El- Kasımi, eş Şarika Üniversitesi mezunu kız öğrencileri ile yaptığı mülakatta bir araya geldi.


Sultan Bin Muhammed Kasımi, kendisine yöneltilen, Peygamberden sonra örnek aldığınız insan kimdir, sorusuna şöyle cevap verdi:

"Örnek aldığım insan, Ali'dir. Henüz yaşı tamamlanmadan, rüştünü tamamlayan O gençtir. Ve onun yaşam tarzından çok şey öğrendim. Şecaati yönünden, imanının derinliği yönünden O'nu ne kadar örnek aldığımı demiyorum bile, ben O'nun bilgi derinliğinden öğrendiğimi diyorum. Sonuç olarak O, birinci kalitede ve entelektüeldir.

Kim kendini entelektüel olarak yetiştirmek istiyorsa, Ali hakkında yazılanları ve onun kendi hakkında yazılanları bilmesi gerekir.  Herkesin o insana uymasını temenni ediyorum. " şeklinde konuştu.

eş-Şarika Üniversite'sinin düzenlemiş olduğu mülakatta Sultan bin Muhammed el- Kasımi'nin Peygamber'den sonra kimi örnek alıyorsunuz sorusuna verdiği cevap Arap dünyasında büyük yankı uyandırdı.

http://caferider.com.tr/sarika-emiri---hz--ali-ornek-aldigim-sahsiyettir-_h9430.html