20-02-2013 tarihinde eklendi
Bahreyn rejimi öldürüp sindirmeye devam ediyor
Dünyanın sessizliği sürüyor


 Bahreyn'de barışcıl gösterilerin ikinci yıl dönümünde geçen perşembe günü Bahreyn güvenlik güçleri tarafından öldürülen Bahreynli bir genci anma merasiminde göstericiler ile polis arasında çatışma çıktı.

Çıkan çatışmanın ayrıntılarıyla ilgili bilgi verilmezken 14 şubat 2011'den bu yana Bahreyn'de dikta rejimin baskı ve şiddet girişimleri sonucu çok sayıda Bahreynli Müslüman şehit olmuş ve yaralanırken binlercesi de cezaevine atılmış bulunuyor.

Öte yandan 14 Şubat tarihinde düzenlenen gösterilerde Bahreynli bir gencin güvenlik güçlerince vurularak öldürülmesiyle ilgili Bahreyn parlamentosunda milletvekilleri arasında baş gösteren sert tartışmalar bu ülke parlamentosunu tatil ettirdi.

Maname'de çıkan el-Vasat gazetesinin yazdığına göre Al-ı Halife yönetimi karşıtlarından milletvekili "Ali Şamtut" meclisin dün Salı günkü oturumunda, son gösterilerde polis tarafından vurularak öldürülen gencin fotoğrafını havaya kaldırması, yönetim yandaşı milletvekillerinin sert itirazına neden oldu ve durumun daha da kötü bir boyuta taşınacağı korkusuyla meclis başkanı meclisin dünkü oturumunu sonlandırdı.

Bahreynli genç El-Ceziyri'nin rejim güçlerince öldürülmesinin Bahreyn halkına yönelik büyük bir zulüm olduğunu bildiren Ali Şamtut, "Al-ı Halife yönetimi, ülke krizini mezhebi temele dayalı çatışmalar olarak göstermeye çalışmaktadır. Oysa bu rejim kendi iktidarını korumak için halkın taleplerini göz ardı etmektedir. 3 metrelik bir mesafeden küçük bir çöcuğu hedef alarak öldürdükleri gibi" ifadesini kullandı.

http://caferider.com.tr/bahreyn-rejimi-oldurup-sindirmeye-devam-ediyor_h8662.html