20-02-2013 tarihinde eklendi
İran Büyükelçisi Veda Etti
Büyükelçi gazetecilere resepsiyon verdi

 
İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hüseyinpour veda ediyor
Son kez Türk gazetecilerle bir araya gelen Hüseyinpour, iki ülke arasındaki özellikle ticari ilişkilerin görevi süresince daha da iyiye gittiğine dikkat çekti.

4 yılı aşkın bir süredir İran İslam Cumhurriyeti Ankara Büyükelçisi görevini yürüten Bahman Hüseyinpour, görev süresinin bitmesi nedeniyle bir resepsiyon düzenledi.

Göreve geldiğinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e İran'dan gelen doğalgazın kesintiye uğramaması sözü verdiğini belirten Hüseyinpour, "sözümü tutmanın sevincini yaşıyorum" ifadesini kullandı.

Türkiye ve İran'ın bölgenin iki önemli ülkesi olduğunu kaydeden Bahman Hüseyinpour, Suriye sorunundaki görüş farklılıklarına karşın ilişkilerin bozulmaması gerekliliğine vurgu yaptı.

Suriye sorununu çözmek üzere Türkiye, İran ve Mısır'ın yakın zamanda üçlü bir toplantı gerçekleştireceğini söyledi.

Kazakistan'da p5+1 ülkeleri ile nükleer görüşmelerde İran'a nükleer enerji üretme hakkının verilmesini gerektiğini dile getiren Hüseyinpour, "nükleer silah üretmek isteseydik, bizi kimse durduramazdı. Ancak nükleer silah bize haramdır" dedi.

Görev süresi boyunca iki ülke ilişkilerinde önemli gelişmeler kaydedildiğini aktaran Hüseyinpour, bu süreçte ticaret hacminin 5 milyar dolardan 22 milyar doların üstüne çıktığını belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti'nin yeni Ankara büyükelçisi Alireza Bigdeli gelecek hafta göreve başlayacak.

http://caferider.com.tr/iran-buyukelcisi-veda-etti_h8656.html