20-02-2013 tarihinde eklendi
Batının "Sanat siyasetle iç içe olmamalı sözü yalan"
Sinama ve sanatın dilini iyi kullanın

İran İslam Cumhuriyeti dini lideri Ayetullah Seyyid Ali  Hamanei,  Ammar Film Halk Festivali'nin organizasyon yetkililerinden bir grubu kabulünde, "bugün  dünyadaki yalan propagandalardan biri, sanatın siyasetle  iç içe olmaması gerektiği yönündeki propagandadır. Madem Hollywood başta olmak üzere Batının sanat kuruluşları tamamen siyasidir öyleyse neden İran'ın Siyonizm karşıtı filmlerinin  uluslar arası festivallerde  yer almasına  izin vermiyorlar?" dedi.

İran aleyhinde siyasi filmlerin yapımı veya İran aleyhindeki filmlere ödül verilmesinin başta Amerika olmak üzere Batıda sanatın açık bir şekilde siyasetle iç içe olduğunun göstergesi olduğunu belirten Ayetullah Hamanei, batının insani bilimlerdeki  sorununun  onların marifet temellerindeki yanlışları olduğunu belirterek, "sinema ve televizyonda değişim ve insani bilimlerin düzeltilmesi, marifet temellerindeki yanlışlar düzeltilmeden imkansızdır ve bu da hiç kuşkusuz  din adamları ve ilmiye merkezleriyle ilişkilerle gerçekleşir" dedi.

Din konusuna da dikkat çeken Ayetullah Hamanei, Ammar film festivalinde, inkılabçı değerler ve İran İslam inkılabı ve dinin tanıtılmasını kutlu bir girişim olarak nitelerken; dini sinema ve İslami sanata bakışın uzun vadeli olması ve beraberinde dakik program ve geleceğe umutla ve sanat malzemelerini en iyi şekilde kullanmakla gerçekleşmesi gerektiğine dikkat çekti.

İslam inkılabı rehberi, geleceğe umutla bakmak ve İslam inkılabı ülkülerini gerçekleştirmek için ufku genişletmenin önemli olduğunu  belirterek; "1979'da zafere kavuşan ve 34 yıllık geçmişte Amerika'nın heybetinin kırılmasıyla sonuçlanan tüm olaylar İslam nizamının temel amaçlarının tahakkuk bulması için gerekli girişimlerdi" dedi.

İslam inkılabı rehberi, düşmanların her türlü komplo ve hilelerini dikkate alarak yes  ve karamsarlıktan uzak bir şekilde ilerleme için  kaleleri fethetme yönünde  çok daha fazla çaba harcanması gerektiğini dile getirdi.

Ayetullah Hamanei, dini sinema ve İslami sanatın  yaygınlaştırılması, genç yeteneklerden istifade edilmesi için çok iyi bir şekilde program yapılması ve bu doğrultuda  dindar, inkılapçı, uzman ve tecrübeli insanlara hizmet imkanlarının tanınması gereğine  vurgu yaptı.

http://caferider.com.tr/batinin--sanat-siyasetle-ic-ice-olmamali-sozu-yalan-_h8655.html