20-12-2012 tarihinde eklendi
Rusya'dan Suriye Açıklaması
Rusya ve Türkiye, Suriye düğümünü kesmek zorunda

 Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın Suriyeli Muhalifler ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu’nu tanımadığını, ancak onunla çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Euronews televizyon kanalına demeç veren Lavrov, Rusya’nın, Ulusal Koalisyon dâhil Suriye muhalefetinin tüm temsilcileriyle işbirliği yapmaya hazır olduğunu kaydetti.

Bakan, “Tanımak önemli değil. Önemli olan, herkesi aynı yöne itmektir.” dedi.

Lavrov, ayrıca, Suriye’deki çatışmaya bu ülkede barınan Filistinlileri çekmek için girişimlerin yapıldığını söyledi.

Öte yandan  Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Yuriy Uşakov, Rusya-AB zirvesinde Rusya’nın, Suriye konusundaki değişmez pozisyonunu savunmak niyetinde olduğunu bildirdi.

20-21 Aralık’ta Brüksel’de yapılacak zirvenin arifesinde düzenlediği basın toplantısında Uşakov, “Şüphesiz Suriye üzerine ilginç bir tartışma olacak. Suriye konusuna kesinlikle değinecek. Bu ülkedeki kriz, uluslararası konuların başında geliyor.” dedi.

Rusya ve Türkiye liderlerinin, iki ülkenin dışişleri bakanlıklarından Suriye konusunda ek istişareler yapması talebine değinen Uşakov, sözkonusu Suriye sorununu bir kez daha sıkı ve tam bir şekilde konuşmayı denemek ve bazı ortak noktaları bulmaya çalışmak olduğunu kaydetti.

Uşakov, “Bunu başarabilirsek, bazı Rusya-Türkiye ortak adımlar düşünülebilir. Moskova ve Ankara yaklaşık aynı uzlaşı hedeflerini güdüyor. Fakat uygulama konusunda farklılık var. Görüş alışverişi yapıldı ve her iki lider, Suriye düğümünün kesilmesi için herhangi bir ortak pozisyonun tespit edilmesi yönünde bakanlara talimat verme gereğini hissettiler.” dedi.

http://caferider.com.tr/rusya-dan-suriye-aciklamasi_h8106.html