02-11-2012 tarihinde eklendi
Yıldız: "İran'dan doğalgaz alımını azaltmayacağız"
ABD'den aksi bir talep gelmedi

   Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İran'dan alınan doğalgazın azaltılmasını düşünmediklerini söyledi.

   Bu ülkeye uygulanan yaptırımlar konusunda ABD'den şu ana kadar bir talebin gelmediğini de kaydeden Yıldız, "Gaz alımının azaltılması ile ilgili bir talebin gelmesi, yalnızca İran'dan gelen doğalgaz miktarının azaltılması anlamına gelmez. Bu durumda, Türkiye'ye de yaptırım uygulanmış olur" dedi.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO)'nda gerçekleştirdiği basın toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. İran'dan doğalgaz alınmaması ile ilgili ABD'nin bir isteğinin olup olmadığı yönündeki bir soruya Yıldız şu karşlığı verdi:

    "İran'dan alınan gazı azaltıp yerine bir başka ülkeden gaz alımını arttırmayı düşünmüyoruz. ABD makamlarının da böyle bir taleple gelmeyeceğine inanıyoruz. Herhangi bir azaltım yapmayı düşünmüyoruz. Mevcut kontratlarımız çerçevesinde, kontratlarımızın yüzde 18-20'sine denk gelen, İran'dan ithal ettiğimiz doğalgaz ile ilgili bir talep gelmedi. Böyle bir talebin geleceğini tahmin etmiyorum. Gaz alımının azaltılması ile ilgili bir talebin gelmesi, yalnızca İran'dan gelen doğalgaz miktarının azaltılması anlamına gelmez. Bu durumda, Türkiye'ye de yaptırım uygulanmış olur. Zaten böyle bir şey söz konusu değil. Şu ana kadar yaptığımız görüşmelerde, ABD'den gelen meslektaşlarımın böyle bir talebi söz konusu değil."

http://caferider.com.tr/yildiz---iran-dan-dogalgaz-alimini-azaltmayacagiz-_h7743.html