29-10-2012 tarihinde eklendi
Liderlerden Cumhuriyet Bayramı Mesajı
TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu mesaj yayınladı

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla siyasiler de mesaj yayımladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek'in mesajında terör sorunun çözümü ve demokrasi vurgusu ön plana çıkarken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise mesajında birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ile ilgili tartışmalara değindi.

Meclis Başkanı Çiçek: "Terör Sorununun Çözümü İçin Herkes Sorumlu Davranmalı"

Mesajında terör sorununa dikkat çeken Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, "Terörün sona erdirilmesi için siyasetçiden sivil toplum örgütlerine herkesin daha sorumlu ve duyarlı davranması gerekmektedir. Terör sorununu halletmiş ve iç barışını sağlamış Türkiye daha güçlü ve müreffeh bir ülke olacaktır" dedi.

Cemil Çiçek mesajında demokrasi vurgusu da yaptı.

Çiçek, “Demokrasimizi daha ileri taşımak, anayasadan siyasi ve sosyal nedenlerden kaynaklanan eksiklikleri gidermek temel amacımız olmalıdır. Cumhuriyetimizi daha ileri taşıyacak, iç barış ve sosyal refahı geliştirecek olan demokrasidir. Bu yüzden bizim geçmişte olduğu gibi bugün de daha iyi işleyen ve güçlü bir demokrasiye ihtiyacımız bulunmaktadır" dedi.

Başbakan Erdoğan 2023 Hedeflerini Hatırlattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise mesajında birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

2023 hedeflerini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Türkiye'nin aydınlık bir geleceğe adım adım yürüdüğü bir dönemde, bir olarak, birlik olarak, milletimiz için bu toprakları vatan kılan değerlere sonuna kadar sahip çıkarak yolumuza devam edeceğiz. Hiçbir gücün, hiçbir kötü niyetin, hiçbir kirli emelin bizi yolumuzdan döndürmesine izin vermeyeceğiz. hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde, Türkiye'yi, demokrasisiyle, hukuk devleti normlarıyla, insan hak ve hürriyetleriyle, ekonomisiyle, sanayisiyle, eğitim düzeyiyle dünyanın en ileri, en gelişmiş, en müreffeh ülkelerinden biri haline gelmektir" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Kutlama Tartışmalarına Değindi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kutlamalar ile ilgili tartışmalara değindi.

Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyetin kazanımları ve değerlerine el uzatanlar, Cumhuriyet coşkusuna engel olamayacaklardır. 89 yıldan beri Cumhuriyet nasıl il, ilçe, belde ve köylerimizde coşkuyla kutlandıysa, yine o coşku ve heyecanla kutlanacaktır. CHP olarak halkla birlikte Cumhuriyet'i, bütün kazanımları ve değerleriyle koruyacağız, savunacağız, yaşatacağız" dedi.

http://caferider.com.tr/liderlerden-cumhuriyet-bayrami-mesaji_h7688.html