10-10-2012 tarihinde eklendi
Evrende Gezegen Avı
Yeni keşifler için çalışmalar sürüyor

 

 Almanya-İspanya ortaklığında başlatılan yeni bir proje, farklı bir yöntem kullanarak evrendeki 'Mavi Gezegenler'in adresini bulmayı hedefliyor. 
 
Güneş Sistemi'nin dışında kalan yaklaşık 800 gezegen keşfedildi. Binlerce keşif ise doğrulanmayı bekliyor. Astronomlar bu rakamları yeterli bulmuyor. Zira kütlesi ve ısısıyla Dünyayı andıran bir gezegen henüz bulunabilmiş değil. Göttingen Üniversitesi astronomi uzmanlarından Prof. Dr. Ansgar Reiners, Deutschlandradio ile söyleşisinde, mevcut arama programlarının Neptün ve Jüpiter gibi büyük gezegen sınıfına giren gök cisimlerini saptadığını, bunu değiştirmek istediklerini söylüyor:
 
 
"İspanya'nın Endülüs Bölgesi'nde bulunan Calar Alto gözlemevinde kurulacak, bir Alman-İspanyol ortak projesi olan Carmenes Spektrometresi üzerinde çalışıyoruz. Projeye çok sayıda Alman ve İspanyol araştırma kuruluşu destek veriyor. İki yıl içinde kurulması öngörülen spektrometreyle 100 dolayında gezegen keşfetmeyi, bunlardan bazılarının da yaşanabilir olmasını umuyoruz."
http://caferider.com.tr/evrende-gezegen-avi_h7519.html