17-07-2012 tarihinde eklendi
Bölge Ülkeleri Birlikte Hareket Etmeliler
Salihi: İran Diyalog Toplantısına Hazır

 

İran Dış İşleri Bakanı Ali Ekber Salihi; Suriye krizinin çözümünde hükümetle muhalefet arasında diyalogun gerektiğini belirterek İran’ın böyle bir diyaloga ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu bir kez daha yineledi.

İran Dışişleri Bakanı Salihi Türkmenistanlı mevkidaşı Reşid Mardovf ile dün düzenlediği ortak basın toplantısında; İran’ın daha önce, Suriye hükümeti ve muhalefeti arasında gerçekleşecek diyaloga ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu ifade etini söyledi.

Salihi, Tahran’ın diyaloga yaptığı davetin, Suriye'deki krizin Suriye halkı ve bölgenin tüm halklarının çıkarlarına hizmet edecek şekilde son bulmasını amaçlandığını belirtti.

İran’ın bundan önce yine Suriye muhalefetinin büyük çoğunluğuyla temas ve görüş alışverişinde bulunduğuna işaret eden Salihi; “Biz her zaman Suriye hükümeti ve muhalefeti arasında bir diyalog zemini hazırlamak için çalıştık” şeklinde konuştu.

Cenevre’deki Suriye konulu çalışma grubu toplantısına ilişkin ise Salihi “bu toplantı BM Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan’ın altı maddelik planının tamamlayıcısıdır. Aynı zamanda Suriyeli muhalifler ve hükümet arasında yakınlaşmayı amaçlıyor” şeklinde konuştu.

İran Dışişleri Bakanı Salihi; bölge ülkelerinin yanında barış ve istikrarı isteyen tüm ülkelerin bu krizden çıkma ve birlikte hareket etme yönünde çaba harcamaları gerektiğine dikkat çekti.

http://caferider.com.tr/--bolge-ulkeleri-birlikte-hareket-etmeliler_h6732.html