30-05-2012 tarihinde eklendi
İran Genelkurmay Başkanından İftiralara Yanıt
İran İslam Cumhuriyeti Genel Kurmay Başkanı: Suriye'nin İçişlerine Karışmıyoruz

 

İran İslam Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı, İran’ın, Suriye'de askerleri olduğu haberine cevap niletiği taşıyan bir açıklama yaptı.
 
 
Tahran’da düzenlenen "Sürdürülebilir Güvenlik konferansı"nda konuşma yapan Tümgeneral Hasan Firuzabadi, İran İslam Cumhuriyeti’ndeki güvenliğin tam olduğunu ve ülkenin kültürel ve siyasi faaliyetleri ise güvenlik için devam ettiğini söyledi.
 
SURİYE'NİN İÇİŞLERİNE MÜDAHALE ETMİYORUZ
 
Konuşmasının devamında İran’ın Suriye’nin içişlerine müdahele ettiği iddiaları kesin dille red eden İran İslam Cumhuriyeti Genel Kurmau Başkanı, Batı’nın ker konuda İran’ı suçladığını ifade etti.
 
Mazlum Filistin halkını bastırmak için Batılı ülkeler tarafından Siyonist rejime verilen silahları hatırlatan Tümgeneral Firuzabadi, Filistin’e saldıran Siyonist rejimine karşı dik duran ülkelerden birinin de Suriye olduğunu ifade etti ve İran da bundan dolayı Suriye halkına destek verdiğini belirtti.
 
İslam İnkılabı Rehberi’ini hatırlatan İran İslam Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı, İran’ın Siyonist rejimi aleyhinde olan her kimse ona destek verdiğini dile getirdi.
 
Tümgeneral Firuzabadi, İran’ın Suriye’ye manevi ve düşünce desteği verdiğini kaydetti.
http://caferider.com.tr/iran-genelkurmay-baskanindan-iftiralara-yanit_h6318.html