10-05-2012 tarihinde eklendi
Vahdet'e Her Zamandan Çok İhtiyaç Var
İslam dünyasının vahdete ihtiyacı var!

İslami Uyanış Kurulu Genel Sekreteri Dr Ali Ekber Velayeti dün, Mısırlı üviversite heyetiyle düzenlediği toplantıda “Bu toplantı birkaç açıdan önemli. Biz bir taraftan dost ve Müslüman bir ülkeden bir grupla buluşuyoruz. Diğer yandan ev sahipliği yaptığımız bu grup Farsçayı öğrenmiş ve ona ilgi duyan kimselerden oluşuyor. Üçünce sebep de, bugün Mısır’da devam etmekte olan ve bu ülkeyi Arap dünyasındaki hakiki konumuna ulaştırmayı amaçlayan gelişmelerdir” dedi.

Dr Velayeti daha sonra, Arapçanın Kuran dili ve İslam dünyasının ana dili olduğuna değinerek “Farsça da İslam dünyasının 2. Dilidir. Hiçbir dil Farsça kadar İslam’a hizmet etmemiştir” diye ekledi.

Dr Velayeti ayrıca şöyle konuştu: “Arap ülkelerinin yanı sıra batılı ülkeler de bugün İran’da olup bitenlerden haberdar olma niyetiyle Farsça öğrenmeye yöneldiler. Bu arada dikkate alınması gereken bir husus, İslam dünyasının vahdet ve birliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyor olmasıdır. Şii, Sünni başta olmak üzere İslami bütün mezhep taraftarlarının birlik olup kendi İslami kimliklerini savunmaları gerekiyor.”

http://caferider.com.tr/vahdet-e-her-zamandan-cok-ihtiyac-var_h6179.html