12-10-2013 tarihinde eklendi
Gadir-i Hum'da ahd-i peyman


  Yine büyük bir onur ve gururla Allah’ın dininin kemale erdiği, İslam dini'nin en önemli bayramı olan “Gadir-i Hum Bayramını kutlayacağız.  
Gadir-i Hum ahdini bozanların 1400 yıldır unutturmaya çalıştıkları gün.

O ahdini bozanlar ki; Fatıma (as) anamızın kapısına tekme ve ateş, Kufe mescidinde hançer, İmam Hasan (as) ın ciğerlerinde zehir, Kerbelada ok, mızrak ve kırbaç oldular.

O ahdini bozanlar ki; Muaviya (la), Yezid (la), Mervan (la), Yavuz (la), Ebu Suud (la), Abdulvehab (la), Saddam (la), kukla devletçiklerin kralları (la) ve muktedir oldular.

O ahdini bozanlar ki; Dersim'de, Çorum'da, Maraş'ta, Sivas ve Gazi'de cellât oldular.

O ahdini bozanlar ki; Nusra, Kaide ve onların destekçisi oldular. Yetmedi, Kuffar kapısında Müslüman kanı dökmek için yalvardılar.

O ahdini bozanlar ki; bir birilerini tekfir etmelerine rağmen, Ehli-Beyt mektebine karşı duydukları kin ve nefretten dolayı kardeş ola biliyorlar.

O ahdini bozanlar ki; bizim hakkımızda bir şeyi çok iyi biliyorlar;
 
''Biz Kerbela'nın, Ramazan'ın, Hel-Ata'nın çocuklarıyız. Bizi ne ölümle, ne açlık ve susuzlukla ve nede yoksullukla sindire bilirler.''
 
Bizim belimizi büke bilen ve zayıf düşüre bilecek tek şeyin, aramıza sokulan ayrılık fitnesinin olduğunu da gayet iyi biliyorlar ve ne yazık ki bu konuda oldukça başarılılar. İsimlerimizin farklı olmasından yararlanıp bizi bir birimize yabancılaştırdılar ve yakın zamana kadar bir birimizi neredeyse düşman bellerdik. Bizi bazı yerlerde köylerimize kadar böldüler. Yetmedi kendi ideolojilerini bize aşıladılar, onların kavgalarında biz birbirimize düştük. Bununla da yetinmeyip, kendi düştükleri bataklıklara (uyuşturucu-fuhuş) bizi de çekmeye çalışıyorlar -son bir ayda Dersim ve Gülsuyunda olanlar bunun en açık örnekleridir-.

Gadir-i Hum Bayramının amellerindendir; iki müminin kardeş olması ve kardeşlik akdinin okunması. Bu amel bize Peygamberimizden (saa) kalmıştır. Medine ye hicret ettikten sonra Hz. Peygamber (saa) her mümine bir kardeş tayin etmiştir ve kendiside İmam Ali (as) ile kardeş olmuştur. (Musahiplik/Siyer kardeşliği)

Ve mademki o ahdini bozanlar Yavuz köprüsü ile yeni katliamların ve baskıların haberini verdiler bize ve mademki onlar Ehli-Beyt düşmanlığı etrafında buluşa biliyorlar ve mademki kendilerine üs olarak Hatay'ı seçtiler, gelin onların en çok korktuğu şeyi yapalım; Gadir-i Hum Bayramında, Hatay'da ''Biz Bir'iz'' diye haykıralım.

Adımız ne olursa olsun; Alevi-Caferi-Şii-Nusayri-Kızılbaş-Bektaşi ve nerden olursak olalım; Türkiye-İran-Irak-Suriye-Azerbaycan-Bahreyn-Lübnan ve diğerleri.

Velayet Bayramında Hatay'da kardeşlik akdini okuyarak, ahdini bozanların hevesini kursağında bırakalım. Bunu başara bilirsek, Aşura'da ''Lebbeyk ya Huseyn (as)'' nidalarımız daha gür çıkacaktır ve zalimlerin sarayını başlarına yıkmaya yetecektir. Haddimi aşarak buradan kanaat önderlerimize sesleniyorum: ''Bu konuda bize örnek olun.''

"İnsanlar, Ali bin Ebi Tâlib'in (as) sevgisi üzerine toplansaydılar, Allah Cehennem’i yaratmazdı"
Hz. Muhammed (saa)

Gelin İslam'ın bayramında, Velayet Bayramında, ALİ (as) Bayramında, Ali (as) taraftarları olarak İmam Ali'nin sevgisi etrafında buluşup kardeşliğimizi ilan edelim.

Vahdetse, önce mektep içinde ve Cami-Cemevi projesiyse, sadece Camiden ''Aliyen Veliyullah'' sesi yükselecekse.

Gelin canlar bir olalım
Münkire kılıç çalalım
Hüseyn'in kanın alalım
Tevekkeltü taalallah

Özü öze bağlayalım
Sular gibi çağlayalım
Bir yürüyüş eyleyelim
Tevekkeltü taalallah

Açalım kızıl sancağı
Geçsin Yezid'lerin çağı
Elimizde aş bıçağı
Tevekkeltü taalallah

Mervan soyunu vuralım
Hüseyn'in kanın soralım
Padişahın öldürelim
Tevekkeltü taalallah

Pir Sultan'ım geldi cuşa
Münkirlerin aklı şaşa
Takdir olan gelir başa
Tevekkeltü taalallah
Bu arada, herkesin Tevhid Bayramını kutlar, Yurdumuza ve İslam alemine hayırlara ve İslam dünyasındaki zalim ve şirk'in kölesi olan yöneticilerin yıkılmasına vesile olmasını dilerim.

http://caferider.com.tr/gadir-i-hum-da-ahd-i-peyman_m3273.html