11-05-2021 tarihinde eklendi
Zeynebiye'de Hatim Programı (Foto)
Kur'an-ı Kerim'in baharı olan mübarek Ramazan ayı boyunca korona virüs sebebiyle Kur'an-ı Kerim hatim programına başta Zeynebiyeliler olmak üzere, ülkemizden ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden Zeynebiye TV'den canlı olarak yayınlanan hatim programına büyük ilgi vardı.

10 Mayıs Pazartesi günü Zeynebiye TV'den canlı yayınlanan yüzlerce Ehl-i Beyt dostunun katıldığı program, Türkiyeli Caferilerin merkezi olan Halkalı Zeynebiye Camii'nde Zeynebiye Camii İmamı Ş. Ehed Talan, Zehra Ana Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Zehra Kaçan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Hatim programı, Ş. Ehed Talan'ın konuşmasıyla başladı. Talan, Ramazan ayı ve Kur'an-ı Kerim'in önemine değindiği konuşmasında "Her şeyin bir baharı vardır, Kur'an'ın baharı da Ramazan ayıdır." hadisini naklederek bu yıl büyük katılım ile Kuran-ı Kerim hatmini gerçekleştirdiklerini, seneye Ramazan ayında korona illetinden kurtuluruz. Zeynebiye Camii Kültür Merkezi'nde kalabalık Ehlibeyt dostları ile Kuran-ı Kerim hatim edeceklerinin müjdesini verdi.
 
Okunan surelerin ardından Zehra Ana Derneği Başkan Yardımcısı Zehra Kaçan’ın konuşmasıyla hatim programı devam etti. Kaçan,  Hayırseverlerimize ihtiyaç sahiplerine olan desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Ş. Ehed Talan'ın mersiyeleri ile hatim programına katılanların gözyaşları İmam Hüseyin (a.s) için aktı.
 
Programın sonunda toplu şekilde Hatim Duası okundu. Kuran-ı Kerim hatimlerini ölülerimize, şehitlerimizin ruhlarına hediye ettiler.
 
 
 
http://caferider.com.tr/zeynebiye-de-hatim-programi-foto_h24753.html