25-01-2021 tarihinde eklendi
ÖZGÜNDÜZ'ün Pendik Yayalar Ehlibeyt Camii olayları ile ilgili mesajı
Türkiye Caferileri Lideri Sayın Selahattin Özgündüz'den son günlerde toplumumuzu meşgul ve rahatsız eden Pendik/ Yayalar Camii olayları ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Özgündüz mesajında şunları söyledi; "Pendik/ Yayalar’daki camimizin yönetimiyle ilgili müessif hadiseler camiamızı üzmektedir. En tehlikeli ve üzücü yanı da kimileri bu meseleyi, bir Karslı-Iğdırlı meselesine dönüştürme, kimilerinin de Tuzlucalı-Meleklili meselesine dönüştürme gayreti içinde olmaları bizi üzmekle kalmayıp endişeye sevk etmektedir.
 
1-Biz bunu çok yanlış davranış olarak değerlendirmekteyiz. Bu fitne camiamızın hiç bir kesimine fayda sağlamaz. Bizim için Tuzlucalı ne kadar değerliyse Meleklili de o kadar değerlidir. Keza Iğdırlı ne kadar değerliyse Karslı da o kadar değerlidir.
2- Tarafları metanet, vakar ve sabırla sorunlarını çözmeğe davet ediyoruz. Aksi takdirde camiamızın (Allah korusun) uğrayacağı muhtemel zarar ve ziyandan barışçıl çözüme yanaşmayan taraf (Allah’a karşı, vicdan-ı ammeye karşı, kanuna karşı ve camiamıza karşı) sorumlu olacaktır.
 
3- Biz sorunun çözümüne, Ehlader’in ilk başkanı Hüccet’ül-İslam Sn. Zeki Tümay, ikinci başkanı Hüccet’ül-İslam Sn. Hasan Kanaatlı ve Ayetullah Seyyid Seccad Karakuş hocalarımızın ve değerli iş adamlarımızdan Sn. Bayram Tanrıverdi ve Sn. Mikail Göleli beylerin hakem olarak katkı yapmalarını öneriyoruz. Ama önerimizi, hadisenin taraflarının kabul ettiklerini bildirmeleri durumunda bu muhterem zatlara sunacağız. Onların da camiamızı fitneden koruma adına kabul buyuracaklarına inanıyoruz.
 
4- Camiamızın da tarafları dinlemeden işin bütün boyutlarına vakıf olmadan ahkâm kesmekten yani ataşe benzinle gitmekten kaçınmalarını rica ediyoruz.
 
5- Taraflarla görüşüp bu hakem kurulunu kabul edip etmediklerini öğrenerek bize bildirmelerini, Sn. Hüccet’ül-İslam Ali Salman ve Sn Hüccet’ül-İslam Şirali Bayat hocalarımızdan rica ediyoruz." dedi.
Kamuoyuna ve camiamıza selam ve saygılarımla. 
 
 
25/01/2021
Selahattin ÖZGÜNDÜZ
http://caferider.com.tr/ozgunduz-un-pendik-yayalar-ehlibeyt-camii-olaylari-ile-ilgili-mesaji_h24728.html