11-11-2020 tarihinde eklendi
Babur: "Azerbaycan Şehitlerimizin Ruhu Şad Olsun"
Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) Başkanı Hasan Babur, Karabağ Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasının ardından bir mesaj yayınladı. Mesajında ikinci Karabağ Savaşı'nda Azerbaycan milletinin birlik ve şehadet ruhunun zaferi getirdiğine vurgu yapan Babur şunları söyledi:

Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) Başkanı Hasan Babur, "Yaklaşık 30 yıllık haksız işgal artık sona erdi. Gururluyuz, mutluyuz. Bu vesileyle Azerbaycan milletinin şahsında cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'i tebrik ediyorum. Azerbaycan Devleti, bu süreci, askeri, diplomatik ve psikolojik açıdan son derece titizlikle yönetti. Dikkatlerin işgalci devletten başka alanlara kaymasına da müsaade etmedi. 
 
Azerbaycan halkı da, varını yoğunu ortaya koyarak devletinin arkasında yer aldı. Karabağ için ne gerekirse yapmaya hazır olduğunu dünyaya gösterdi. Düşman bu kararlılık karşısında daha fazla dayanamadı ve teslim bayrağını çekti. 44 gün süren bu savaşın Birinci Karabağ Savaşı'ndan en büyük farkı Azerbaycan milletinde oluşan tam bir birlik atmosferi ve yüksek şehitlik bilinciydi. Sovyetler'den kurtulup asıl kimliğini hatırlayan bir millet İmam Hüseyin'i tanıdıkça zilleti de kabul etmez hale dönüştü. Şehit cenazelerinde ya da cepheye giden askerlerimizde bunu gördük. 
 
Ben, o pak kucaklarında vatanları uğrunda canlarından geçen yiğitlerimizi yetiştiren şehit analarının karşısında saygıyla eğiliyorum. Bizlerin kağıda yazdığı Karabağ Azerbaycandır, sözünü kanlarıyla yazan mert oğullar, ruhunuz şad olsun!.."
http://caferider.com.tr/babur---azerbaycan-sehitlerimizin-ruhu-sad-olsun-_h24725.html