27-10-2020 tarihinde eklendi
Özgündüz’den Macron'a sert tepki
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam karşıtı söylemlerinin ardından yaşanan saldırılara ilişkin, şu ifadeleri kullandı:

Özgündüz şunları söyledi; “Sövmek, lanetlemek öfkemizi dindirmek içindir. Asıl yapmamız gerekenler üzerine kafa yormalıyız.
Ben şunları öneriyorum:
 
1- Altmışa yakın İslam ülkesi var. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) diye de bir teşkilatımız var. Neden toplanıp etkin, caydırıcı ve pişman edici kararlar almıyorlar? Mesela iki milyara yakın Müslüman pazarını Fransa’ya kapatsalar, diplomatik ilişkilerini konsolosluk seviyesine çekseler, Fransa’ya turizm seyahatlerini iptal etseler, Fransız ürünlerine siparişlerini geri çekseler sizce bu zibidi çocuk doğduğuna pişman olmaz mı? Ülkesindeki şirketler onu iktidardan indirmezler mi? Ekonomisi Korona’dan dolayı can çekişiyorken iflas etmez mi? Başka edepsizlerin de cesareti kırılıp İslam’a karşı küstahlıktan vazgeçirmez mi?
 
2- Fransa’da Ermeni’den beş on kat fazla Müslüman nüfus yok mudur? Bir avuç Ermeni’nin oyunu alabilmek için onlara bu kadar yaltaklanan Fransız siyasetçiler, Müslümanların kat kat fazla olan oyları için onların inançlarına saygılı davranma yolunu seçmezler mi! İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) toplantısında, Fransa vatandaşı Müslümanlara tavsiye kararlarıyla, onları birleştirip bu yönde hareket etmelerini sağlayamaz mı?
 
3- Bütün Müslümanlar yüklenip bu zibidinin sosyal medya hesaplarını kilitleyip bu mecradan seçim propagandası yapmasını engelleyemez mi?
 
4- Sövüp saymaktan ziyade bireysel ihtiyaçlarımızda Fransız ürünlerine boykot uygulayamaz mıyız?
Bunları uygularsak caydırıcı, pişman edici ve önleyici olmaz mıyız?
Selam, saygı ve sevgilerimle.” dedi. 
 
27/10/2020
Selahattin ÖZGÜNDÜZ
http://caferider.com.tr/ozgunduzden-macron-a-sert-tepki-_h24718.html