30-08-2020 tarihinde eklendi
Babur: “Hz. Hüseyin’i Anlamak Bütün Müslümanların Görevidir”
Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve 71 yareninin Kerbela'da şehit edilişinin 1381. yılında Kovit 19 nedeniyle sosyal mesafeye uyularak "Evrensel Aşura Matem Merasimi" düzenlendi.

Halkalı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde her yıl düzenlenen “Evrensel Aşura Matem Merasimi” bu yıl kapalı alanda Kovit 19 nedeniyle Canlı olarak Cem TV, Kanal 12, Kudüs TV, Ulusal Kanal ,TV5 ve Hatay TV ekranlarından izlendi.
 
Zeynebiye Kültür Merkezi’nde Ehlibeyt dosları Korona Virüs nedeniyle sosyal mesafeye uyarak Led ekranlarda izledi.
 
Program, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) Başkanı Hasan Babur ve Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ün,  konuşmalarının ardından geçmiş yıllardan Aşura Merasimine katılan konuşmacılardan alınan görüntüler ve 2016 yılının “Hepimiz Ali Ekberiz” Tiyatro gösterimi gözyaşları arasında izlendi. 
Ardından Katılımcılar, Azerbaycanlı Ehl-i Beyt Meddahı Seyyid Talih Borodigahi'nin okuduğu mersiyelere ağlayarak ve sine vurarak eşlik etti. 
 
Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) Başkanı Hasan Babur, Hz. Hüseyin (a.s) için yazdığı ilk dörtlü şiirini okudu. 
 
Bir sevdaya düştü gözümde yaşlar
Seninle yaklaştım yaradanıma
Baksaydın dağlara erirdi taş ver
Fırat su döker dudaklarına
 
Daha sonra Babur şunları söyledi; “Her bir tarafı şehit kanlarıyla sulanmış bu cennet vatanımızım dört bir yanından, bugün ekranları başından bu programı izleyen Ehl-i Beyt dostları, hepinizi Allah’ın selamıyla selamlıyorum. Her yıl on binleri biz burada misafir ediyorduk. Bu yıl belli sebeplerden dolayı bizler sizlerin hanesine misafir olduk. Gözyaşlarımız bu yıl hanelerde akacak. Allah sizlerin elini, Hz. Hüseyin’in elinden ayırmasın inşallah.
 
Değerli canlar, sadece İslam tarihinin değil bütün insanlık tarihinin en acı en ibret dolu gününü anmak üzere burada toplandık. Allah, hepimizi Hz. Hüseyin’in şefaatine layık etsin inşallah. Kerbela günü ders alınması gereken bir gün olarak bütün insanlığın karşısında durmaktadır. Umarız insanlık Kerbela’dan ders almayı bilir, içinde bulunduğu bu acılara bir reçete çıkarır. 
 
Bu yıl ise hüznümüz iki katına çıktı. Dünya’nın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de Covid 19 virüsüne karşı mücadele edildiğinden bugün Hüseyin âşıkları maalesef salonumuzu dolduramadı. Ekranları başından bizleri izliyor.
 
Caferider olarak programın organizatörü olduğumuzdan dolayı bu hassas süreci en sağlıklı şekilde gerçekleştirip, bu hakikati insanlığa ulaştırmayı kendimize bir görev biliriz.
 
Allah hepimizi Hazreti Hüseyin’in şefaatine layık etsin inşallah.
 
Değerli Hüseyin dostları; Müslümanların bu davayı, Hz. Hüseyin’i ve Kerbela‘yı tanımayı bir mezhep meselesi gibi görmekten vazgeçmesi gerekiyor.
 
İslam’dan ve Müslümanların yücelmesinden rahatsız olanlar Hazreti Hüseyin’i anlama meselesini bir mezhep meselesi yaptılar.
 
Aziz kardeşlerim ve bütün dünya, Hz. Hüseyin’i anlamak bütün Müslümanların görevidir. Kur’an’ı anlamak isteyenlerin görevidir. Hazreti peygamberi tanımak isteyenlerin görevidir.
 
Buna ilaveten de necip milletimiz  mezhep meşrep fark etmeksizin Hüseyin aşkında birleşmiştir.
 
Allah hepimizi Hazreti Hüseyin’in şefaatine layık etsin inşallah. Caferider olarak saygılarımızı sunarız.” dedi.
http://caferider.com.tr/babur--hz--huseyini-anlamak-butun-muslumanlarin-gorevidir_h24693.html