28-08-2020 tarihinde eklendi
CAFERİDER ve CABİR'DEN KAMUOYUNA DUYURU
Önemli Not: Değerli Imam Hüseyin (as) ezadarları!. Dünkü yayınladığımız duyuru Aşura merasiminin tatil olduğu yanlış anlaşılmasına sebebiyet verdiği için bu bildiyi yayınlama ihtiyacını lüzum gördük.

BİSMİH-İ TEALA
 
اِنَّ الْحُسین مِصباحُ الْهُدی وَ سَفینَهُ الْنِّجاة
 
 
Muhakkak ki Hüseyin hidayet meşalesi ve kurtuluş gemisidir. 
                                                             Hz. Resulullah (s.a.a)
 
 
On yıllardır istanbul Zeynebiye merkezli evrensel aşura matem merasimi bu yılda pandemi şartlarının getirdiği zorunlu mahdudiyetlerle devam etmektedir. 
 
Bu yılın getirdiği özel şartlar ve o şartlara uygun olarak ister bölgelerdeki camilerimizde saat 09.00'a kadar isterse Halkalı'da saat 10.00'dan sonra başlayarak Aşura matem merasimini belli koşullar doğrultusunda yapmaya mecbur kılmıştır.
 
Camiamızdan ricamız sosyal mesafeye uyulma, maske takma zorunluluğu, hijyen kurallarına uymaları.
 
Kronik rahatsızlığı olanlar ve 65 yaş üstü olanlar evlerinde ekran başında Aşura matem acısını yaşamalarını ve  çocukların katılım göstermeyerek dikkat etmesi yönündedir. Bu merasimlere katılmak isteyenler belirlenen sağlık koşullarına sıkı sıkıya uymaları ve görevlilerin uyarılarına riayet etmeleri gerekmektedir. 
 
Ehlibeyt dostları için saat 10.00'da başlayacak olan Aşura matem merasimini Halkalı'dan Canlı olarak TV kanallarında yayımlanacaktır.
Cem TV, Kanal 12, Kudüs TV, Ulusal Kanal ,TV5 ve Hatay TV ekranlarında  yaşamalarını istirham ediyoruz.
 
Hepinizin Hüseyni şuurla hareket edeceğinden eminiz.Sevabınız bol olsun. 
 
Saygılarımızla.
http://caferider.com.tr/caferider-ve-cabir-den-kamuoyuna-duyuru_h24692.html