18-07-2020 tarihinde eklendi
7 şehit vatanın bağrına defnedildi
Van’da 15 Temmuz'da keşif uçağının düşmesi sonucu şehit olan 7 polisimiz memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Şehitlerin cenazelerinde gözyaşları sel olup akarken, bütün Türkiye şehitlerin aileleriyle birlikte aynı kederi paylaştı

Van'da keşif uçağının düşmesi sonucu şehit olan polis memuru Burak Derya (28) için memleketi Mersin'de cenaze töreni düzenlendi. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki babaevinden helallik alınmasının ardından meslektaşlarının omzunda törenin yapılacağı Kıbrıs Camisi'ne getirildi. Törene çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit annesi Firdevs Derya, tören sırasında "Oğlum, arkadaşların toplanmış buraya. Yavrum, tüm meslektaşların burada bak" diye ağıt yaktı. Acılı anneyi polisler teskin etti. Şehidin cenazesi cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Ovabaşı Mahallesi mezarlığına götürüldü. 
 
Semih Güzelay, İzmir'de toprağa verildi
 
Van'ın Gevaş ilçesinde Artos Dağı'na çarparak düşen uçakta şehit olan 7 emniyet mensubundan biri olan Komiser Yardımcısı Semih Güzelay da memleketi İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı. 27 yaşındaki Komiser Yardımcısı Semih Güzelay'ın naaşı önce memleketi İzmir'e getirildi. Cenaze işlemlerinin ardından şehidin naaşı Gaziemir ilçesi 15 Temmuz Şehitler Camii'ne taşındı. Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılan şehit için dualar edildi. Helallik alınmasının ardından cuma namazına müteakip cenaze namazı kılındı.
 
4 ay önce evlendiği öğrenilen Şehit Polis Semih Güzelay'ın komiser olan eşi Gözde Güzelay törende polis üniformasıyla yer aldı. Şehidin cenaze töreninde ailesi ve yakınları gözyaşları dökerken şehidin dedesi ayakta durmakta güçlük çekti. Cenaze töreninin ardından Şehit Polis Memuru Semih Güzelay'ın naaşı defnedilmek üzere İşıkkkent Şehitliği'ne götürüldü.
 
Manisa'da 1 hafta içinde ikinci şehit
 
Özel harekat polisi Onur Ramazan Bayram da memleketi Manisa'da düzenlenen törenle toprağa verildi. Van'da yapılan törenden sonra memleketi Manisa'nın Alaşehir ilçesine getirilen Onur Ramazan Bayram'ın naaşı öğle saatlerinde Alaşehir Devlet Hastanesi morgundan alınarak ailesinin yaşadığı Soğuksu Mahallesine getirildi. Genç polis memuru için burada helallik alınıp dua edildi. Daha sonra şehidin naaşı, cenaze namazının kılınacağı Alaşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesine götürüldü. Cenazede, anne Semra, baba Nail Bayram ve kardeşi Cenap Bayram ayakta durmakta zorlanırken, büyük üzüntü yaşayan aile bireylerini, yakınları ve şehidin meslektaşları teskin etmeye çalıştı. Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası şehidin naaşı tekbir ve dualar eşliğinde cenaze aracına götürüldü. Onur Bayram Ramazan'ın naaşı, Alaşehir Asri Mezarlıkta bulunan şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.
 
Öte yandan Alaşehir ilçesi bir hafta içerisinde ikinci şehidinin yasını tutuyor. 9 Temmuz tarihinde de Sakarya'nın Hendek ilçesinde, havai fişek fabrikasından imha edilmek üzere getirildiği taş ocağında patlayıcıların kamyondan indirilmesi sırasında meydana gelen patlamada Alaşehirli Jandarma Uzman Çavuş Mesut Yazar şehit olmuştu.
 
Bursa'da şehide son vedâ 
 
Van'da düşen keşif uçağında şehit olan 29 yaşındaki komiser yardımcısı İrfan Aydoğan ise memleketi Bursa'da son yolculuğuna göz yaşları içinde uğurlandı. Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Havacılık Şube Müdürlüğü'nde görevli İHA Pilotu Komiser Yardımcısı İrfan Aydoğan'ın (29) şehâdet haberi, Bursa'da baba evine tez ulaştı. Acı haber, Nilüfer Kaymakamı Avni Oral tarafından şehidin amcası Mustafa Aydoğan'a verilirken, haberi alan yakınları üzüntüye boğuldu. Bursa'ya getirilen İrfan Aydın'ın naaşı, Fethiye Mahallesindeki baba evine getirilerek burada helâllik alındı. Cenaze, buradan Mihraplı Camii'ne götürüldü. Şehidin yeğeni polis üniformasıyla cenazeye gelerek, amcasının tabutuna son kez sarıldı. İrfan Aydoğan, Hamitler Kent Mezarlığında şehitliğe defnedildi.
 
Kırıkkale şehidini bağrına bastı
 
Van'da keşif uçağının düşmesi sonucu şehit düşen Pilot Komiser Gökhun Mete Altunbaş'ın cenazesi de ikindi namazından sonra kaldırıldı. Altunbaş için kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı gözyaşları arasında Gündoğdu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Pilot Komiser Gökhun Mete Altunbaş, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı kadrosunda görevli iken geçici olarak Hakkari'de görevlendirilmişti. Şehidin evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi.
 
İki polis Ankara'da son yolculuklarına uğurlandı  
 
Keşif uçağında şehit düşen Komiser Yardımcısı Pilot Samet Üstüner ve Uçuş Teknisyeni Polis Memuru Mustafa Keskin, Ankara'da düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuklarına uğurlandı. Komiser Yardımcısı Pilot Samet Üstüner (27) ve Uçuş Teknisyeni Polis Memuru Mustafa Keskin (28) için Ankara'daki Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. İki şehit, cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze törenine çok sayıda bakan, siyasi parti temsilcileri, bürokrat, şehitlerin aileleri ile silah arkadaşları katıldı. Şehit Komiser Yardımcısı Pilot Üstüner Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, şehit Uçuş Teknisyeni Polis Memuru Keskin ise Evren ilçesinde toprağa verildi.
http://caferider.com.tr/7-sehit-vatanin-bagrina-defnedildi_h24675.html