10-03-2020 tarihinde eklendi
Ortadoğu'daki işkence merkezi: Bahreyn
Al-Halife rejiminin Bahreyn siyasi hapishanelerindeki insan hakları karşıtı baskı ve zulmü, ülkeyi Orta Doğu'daki işkence merkezi olarak tanıttı.

Bahreyn hapishanelerindeki siyasi mahkumların kötüleşen koşullarına ilişkin tüm uluslararası insan hakları raporları bu hapishanelerdeki insan hakları ihlallerini önleyememiştir. Bunun yerine, Bahreynli makamların uluslararası işkence ve alıkoyma yasasına karşı baskı ve önlemlerini şiddetlendirmiştir.
 
Son zamanlarda siyasi tutuklu Abdulcelil el-Sankis'in temel ihtiyacı olan tedaviden yoksun bırakılmasının ardından, Bahreynli makamlar giderek artan şekilde insan hakları ihlallerine ilişkin uluslararası uyarılara maruz kaldı.
 
Bir insan hakları gözlemcisine göre, Bahreyn yetkilileri Abdulcelil el-Sankis üzerinde birçok insanlık dışı eylem gerçekleştirdi.
 
Bazı haberlere göre Bahreynli yetkililer, el-Sankis elini ve ayağını zincirliyor ve tedavisini engelliyordu.
 
Bahreyn uzun bir zamandır ülkedeki siyasi mahkumlara karşı baskı yöntemleri kullandıkları için eleştiriliyor.
 
Bu konudaki en son örnek, Bahreyn yetkililerinin siyasi mahkumları tıbbi tesislere erişimden mahrum bıraktıkları ve hayatlarını tehlikeye attığının belirtildiği İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün raporudur.
 
Raporda, mahkumların Bahreyn cezaevlerinde, özellikle sorgulamalar sırasında normal ve rutin işkence, ağır koşullarda gözaltında tutulma, aşırı soğuğa ve cinsel saldırıya maruz kaldıkları belirtilmektedir.
 
Rapora göre Bahreynli avukatlar ve hakimler tutukluları mahkum etmek için işkence itiraflarını kullandılar ve genellikle bu şekilde ölüm cezasına çarptırıyorlar. Geçen Temmuz ayında Bahreynli yetkililer, iki genci işkence ve ciddi insan hakları ihlalleriyle yargılattıktan sonra idam etti.
 
Dikkat çeken nokta, Bahreyn'in ABD ve İngiltere de dahil olmak üzere müttefiklerinin ülkede olup biten bu gibi gerçeklerle yüzleşmek istememeleri. İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün raporuna göre ABD Dışişleri Bakanlığı çok kötü bir insan hakları sicili olmasına rağmen Bahreyn'e silah satışı için 3.4 milyar dolar değerinde üç büyük anlaşmayı kabul etti.
 
Amerika Birleşik Devletleri insan hakları kaygılarını Bahreyn makamlarına aleni bir şekilde açıklamamıştır. Buna ek olarak, İngiltere 2012'den bu yana Bahreyn'e yaklaşık 6,5 milyon sterlin değerinde teknik destek sağlamıştır.
 
Ayrıca bir İnsan Hakları İzleme Örgütü raporunda Bahreyn'deki İngiliz destekli gözetim organlarının bu hapishanelerde insanlık dışı koşullara dair çok fazla kanıt olmasına rağmen Bahreyn hapishane gardiyanlarının ve güvenlik unsurlarının yargılanmasını her zaman engellediğini bildirdi.
http://caferider.com.tr/ortadogu-daki-iskence-merkezi--bahreyn_h24339.html