16-01-2020 tarihinde eklendi
Arap parlamentosundan Hafter'e destek ve Türkiye'ye sert çıkış
Merkezi Mısır'da bulunan Arap Parlamentosu, Libya'daki Türkiye güçlerinin çekilmesini isterken ABD, BAE, Arabistan destekli Hafter'e destek verdi.

Sputnik'e göre, dün Libya konusunda Kahire'de oturum düzenleyen Arap Parlamentosu, yayınladığı bildiride, Türkiye'nin Libya'ya asker göndermesinin BM'ye göre ihlal olduğunu bildirdi.
 
Moskova'da hafta başında yürütülen Libya müzakerelerin sonuçsuz kalmasıyla ilgili yeni bir açıklama geldi. Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid El-Mişri, Libya'daki ateşkese Birleşik Arap Emirlikleri'nin engel olduğunu savundu. Rusya'dan da ateşkesin imzalanmaması için "Yazık oldu" açıklaması geldi.
 
Açıklama Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid El-Mişri'den geldi. Mişri, başkent Trablus'ta düzenlediği basın toplantısında konuştu.  Moskova'da Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi ile ülkenin doğusunu kontrolü altında tutan Halife Hafter arasında yürütülen ateşkes görüşmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mişri, "Ateşkes görüşmelerinde Hafter tarafında Fars Körfezi ülkelerinden temsilciler de vardı. Bu temsilcilerden biri olan Birleşik Arap Emirlikleri'nin Moskova Maslahatgüzarı, Libya'da ateşkes anlaşmasının yapılamamasının nedenlerinden biridir" dedi.
 
Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Mişri, "Rusya'nın ateşkes önerisi, Hafter güçlerinin kabul edeceği şekilde hazırlanmıştı." ifadesini kullandı.
 
Rusya dışişleri bakanı Sergey Lavrov da, "Anlaşmanın başarısız olması yazık oldu. Çünkü önemli olan anahtar politik metotların, gücün ve zenginliğin paylaşımının herkesi tatmin edecek bir şekilde yapılmasıydı. Putin ve Erdoğan'ın yaptığı ateşkes çağrısı her iki grup tarafından, Libya Ulusal Ordusu ve Trablus Hükümetini destekleyen gruplarca duyurulmuştu. Maalesef belge tüm taraflarca imzalanmadı" dedi.
http://caferider.com.tr/arap-parlamentosundan-hafter-e-destek-ve-turkiye-ye-sert-cikis_h24062.html