09-10-2019 tarihinde eklendi
PYD Sözcüsü Salih Müslim: ABD İle Çalışmaya Devam Ediyoruz
PYD Sözcüsü Salih Müslim, Suriye’nin kuzeyinde sınır hattı dışındaki alanlarda SDG ile ABD arasındaki işbirliğinin sürdüğünü söyledi.

BBC Türkçe’ye konuşan PYD sözcüsü Salih Müslim sınır hattı dışındaki alanlarda ABD ile işbirliğinin sürdüğünü söyledi. Müslim “Suriye’de ABD güçleri hâlâ var. IŞİD hücrelerine karşı savaş sürüyor. Deyrezzor’da, Rakka’da vs. SDG ile beraber çalışıyorlar. Ama sınırdaki güçlerini çektiler. Amerikan askerlerinin diğer yerlerden çekilmesi gibi bir şey yok” diye konuştu.
 
BBC Türkçe, konuştuğu yerel kaynakların da sınırdaki bazı noktalar dışında ABD askerlerinin Suriye’nin kuzeyinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirttiğini aktardı. Müslim ABD’nin kararını “ihanet, hayal kırıklığı, arkadan bıçaklama” gibi kavramlarla değerlendirmeyi de tercih etmediğini ifade ederek, ABD’de birçok kurumun, ABD halkının ve sahadaki askerlerinin farklı düşündüğünü ileri sürdü.
 
‘Uluslararası koalisyon’ tarafından kendilerine, Suriye’den çekilmek için üç şeyin gerçekleşeceği sözünün verildiğini ancak sözün tutulmadığını belirten Müslim “Birincisi, IŞİD bitecek, ikincisi burada istikrar sağlanacak, üçüncüsü siyasi çözüm olacak. Bunlardan hiçbiri olmadı. Verdiğin sözü tutmuyorsun, çekiliyorsun” diye konuştu.
http://caferider.com.tr/pyd-sozcusu-salih-muslim--abd-ile-calismaya-devam-ediyoruz_h23715.html