13-09-2019 tarihinde eklendi
Bedirhanoğlu: “Bu büyük matem hepimizin matemidir”
09 Eylül 2019 Pazartesi günü Peygamber Efendimiz’in (s.a.a) sevgili torunu İmam Hüseyin (a.s) ve 71 yâreni, Aşura Günü Kerbela’da şehit edilişlerinin 1380. yıl dönümünde İstanbul Halkalı'da törenlerle anıldı. Küçükçekmece Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu bir konuşma yaptı.

Küçükçekmece Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu; Kerbela'nın evrensel mesaj verdiğini kaydeden Bedirhanoğlu, “Saygıdeğer protokol mensuplarımız, Sayın Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, bu salonu dolduran Ehl-i Beyt sevdalıları hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.  
 
Bugün burada Peygamber efendimizin sevgili torunu, şehitlerin efendisi, “Hüseyin bendendir, ben Hüseyin’denim. Eti etim, kanı kanımdır. Kim Hüseyin’i severse Allah’ta onu sever.” Sözlerine mazhar olmuş, İmam Hüseyin’in yol arkadaşlarıyla beraber şehit edilişini anmak için bir araya geldik. 
 
Muharrem ayının onuncu günü yani Aşura gününde siz kıymetli kardeşlerimi sevgiyle selamlıyorum. Böyle anlamlı bir günde sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu büyük matem hepimizin matemidir. Kerbela’da şehit olan Aliasgar’ı rahmet ve minnetle yad ediyorum.
 
Hüseyin’in yaşamında kine ve nefrete yer yoktur. Ben bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı güne katılan Ehl-i Beyt sevdalılarını saygıyla selamlıyorum. Bu organizasyonu düzenleyen Caferider yönetiminin her üyesini saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.
http://caferider.com.tr/bedirhanoglu--bu-buyuk-matem-hepimizin-matemidir_h23604.html