11-07-2019 tarihinde eklendi
Mişel Avn: ABD’nin Hizbullah’a Yönelik Yaptırımları Lübnan Halkına Saygısızlıktır
Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, ABD’nin Lübnan Hizbullah milletvekillerine yönelik yaptırımlarının Lübnan halkına saygısızlık olduğunu söyledi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, ABD’nin Hizbullah’a yönelik yeni yaptırım kararından üzüntü duyduklarını belirtti.
 
Lübnan Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Avn, Hizbullah milletvekillerine yönelik yeni yaptırımlardan üzüntü duyduğunu, konunun takipçisi olacağını ve ABD’li yetkililerle görüşeceğini ifade etti.
 
Avn, şu ifadeleri kullandı: “ABD’nin bu kararları zaman zaman tekrarlanıyor ve önceki tutumlarıyla da çelişiyor. Çünkü ABD, önceki tutumlarında Lübnan’ın ve bankacılık sektörünün, kara para aklama veya yaptırımlara maruz kalacak adımlar konusunda uluslararası anlaşmalara bağlı kaldığını teyit ediyordu.”
 
Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri de başkent Beyrut’taki bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Washington yönetiminin önceki gün Hizbullah mensubu Lübnanlı milletvekillerini yaptırım listesine almasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve ”ABD’nin Hizbullah’a karşı açıkladığı yeni yaptırımların, yürürlükte olan mevcut yaptırımlardan bir tek farkı vardır. O da Parlamento üyesi vekilleri kapsıyor olmasıdır.” diyen Hariri ancak bu yaptırımların ne parlamento ne de hükümetin çalışmalarına bir etkisi olacağını bildirdi.
 
Hariri, Hizbullah mensubu Lübnanlı iki milletvekilini kapsayan ABD yaptırımlarının henüz yeni bir gelişme olduğu ve hükümet olarak bir açıklama yapabileceklerini dile getirdi.
 
Lübnan Meclis Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada da, söz konusu yaptırımların, Lübnan Parlamentosunu hatta tüm Lübnan’ı hedef aldığı belirtilerek, “Lübnan Meclis Başkanlığı adına soruyoruz, ABD demokrasisi artık dünyadaki demokrasileri hedef almaya mı başladı?” ifadeleri kullanılmıştı.
 
ABD yönetiminin 2017’den bu yana 50’den fazla Hizbullah yetkilisini yaptırım listesine aldığı belirtiliyor.
http://caferider.com.tr/misel-avn--abdnin-hizbullaha-yonelik-yaptirimlari-lubnan-halkina-saygisizliktir_h23402.html