25-05-2019 tarihinde eklendi
Zeynebiye'de 1. İhya Gecesi (Foto)
Muhtemel Kadir Gecelerinde Zeynebiye Camii'ne akın eden Ehlibeyt dostları camiye sığmadı. Zeynebiyeliler, sabah namazına dek süren manevi atmosfere bürünürek geceyi ihya ettiler.

Kur'an-ı Kerim'le başlayan programda Ehlibeyt dostları gecenin iki rekatlık İhya namazını kıldılar. Namazın ardından da yetmiş defa: “Esteğfirullahe ve etûbu İleyh” zikrini hep bir ağızdan söyleyen cemaat, Allah’tan bağışlanma dileyerek tövbe ettiler.
 
Camiye sığmayan Ehlibeyt dostları, dışarıda serilen hasırlarda ya da Zeynebiye Çay Bahçesi'nde oturarak programa iştirak ettiler.
 
Geceye özel 100 rekatlık namazı da eda etmeye özen gösteren Ehlibeyt dostları, ilk gecede Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ü dinlediler. Özgündüz Kadir Gecesi'nde toplumsal olayları değerlendirdi.
 
Özgündüz, konuşmasında Kadir Gecesi'nin önemini anlattı; Ehlibeyt dostlarından, Allahu Teala'nın sunduğu bu sonsuz fırsat ve nimeti iyi değerlendirmelerini istedi. Kadir Gecesi olması muhtemel olan gecelerden birisidir. Allah, bir geceye bin aydaki ibadetten daha çok sevap veriyor. Allah bu geceyi idrak etmemizi ve o gecede verdiği bereketi kullanabilmeyi, o geceden pay alabilmeyi nasip etsin.
 
Konuşmasının devamında İmam Ali (as)'ı anlatan Özgündüz, O'nun Peygamber Efendimize olan sevgisi ve bağlılığından bahsetti. İslam tarihinin çeşitli aşamalarında İmam Ali (as)'ın ortaya koyduğu duruşun Müslümanların kaderini belirlediğini vurgulayan Özgündüz, konuşmasını dualarla tamamladı.
 
Özgündüz'ün ardından Cevşen-i Kebir Duası'na devam edildi. Duaya her sene olduğu gibi yoğun ilgi vardı.
 
Sahur yemeğini Zeynebiye Hareketi Gençlik Merkezi'nde yiyen katılımcılar, yemeğin ardından hep birlikte Bike Ya Allah duasıyla Yaradan'a yakardılar.
 
Duanın peşinden başlayan sabah namazını eda eden Zeynebiyeliler muhtemel Kadir Gecesini ihya etmenin huzuruyla Zeynebiye'den ayrıldılar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://caferider.com.tr/zeynebiye-de-1--ihya-gecesi-foto_h23235.html