14-05-2019 tarihinde eklendi
Orta Doğu'da güç kaybeden DEAŞ Hindistan şubesini açtı
DEAŞ örgütü 10 Mayıs tarihinde yaptığı bir yayın ile Hindistan'da yeni bir vilayet şubesi açtıklarını bildirdi.

Keşmir'de özgürlük yanlıları ve güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmaların ardından DEAŞ örgütü 10 Mayıs tarihinde yaptığı bir yayın ile Hindistan'da yeni bir vilayet şubesi açtıklarını bildirdi.
 
Hindistan'da yeni bir "il" kurduğunu iddia eden örgüt yayını yeni şubenin Arapça adının Hind of Wilayah - Hindistan Eyaleti olduğunu belirtti.
 
Üst düzey bir Cammu - Keşmir polis memuru iddiayı reddetti. Aşırılık yanlılarını izleyen SITE Intel Group'un yöneticisi Rita Katz, “Amisora'da Hint kuvvetleriyle çatışmalar yaşandığını iddia ederken“ ISIS (DEAŞ) yeni Hind Eyaletini ilan etti "dedi. Twitter'da “Tabii ki, gerçek yönetişime benzeyen hiçbir şeyin bulunmadığı bir bölgede 'il' kurulması saçmadır, ancak yazılmamalıdır” dedi.
 
Orta Doğu'da güç kaybeden DEAŞ varlık isbatı için Hindistan Eyaletini ilan etti
 
Yeni şubenin açıklanması, DAEŞ'in Ortadoğu'daki bölgesel kayıpları takiben küresel ilişkilerini güçlendirme izlenimi verme stratejisinin bir parçası olarak görülüyor. Örgüt tarafından mesajlaşma uygulaması Telegram aracılığıyla 10 Mayıs tarihinde yayınlanan açıklamada, makineli tüfek kullanan DEAŞ üyelerinin Keşmir'in Dukkan bölgesindeki Amshipora köyündeki Hint güvenlik güçleriyle çarpıştıklarını ve bir çok kişinin yaralandığını söyledi. Ancak, iddia edilen çatışmaların gerçekleştiği tarih ile ilgili bir açıklama yapmadı.
 
10 Mayıs tarihli basında çıkan haberlerde, Keşmir'in Shopian bölgesindeki güvenlik güçleriyle çatışmalarda bir teröristin öldürüldüğü bildirildi. DEAŞ, Kasım 2017'den bu yana şubeye bağlı kalmaksızın Hindistan'ın güvenlik güçlerine karşı Keşmir'de saldırı çağrısında bulunuyordu. Hindistan şubesi açılmazdan önce, Keşmir'deki DAEŞ saldırıları, 2015 yılında "Afganistan, Pakistan ve yakındaki toprakları" kapsayacak şekilde kurulan Sözde Horasan Eyaleti şubesine bağlanmıştı.
http://caferider.com.tr/orta-dogu-da-guc-kaybeden-deas-hindistan-subesini-acti_h23167.html