15-03-2019 tarihinde eklendi
Türkiye Talep Etti; INTERPOL Kaşıkçı Cinayeti İçin Kırmızı Bülten Çıkardı
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili INTERPOL Türkiye’nin talebi üzerine 20 şüpheli hakkında kırmızı bülten çıkardı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Türkiye Kaşıkçı cinayetinde infaz timinde yer aldıkları belirlenen 20 Suudi vatandaşı hakkında 15 Kasım 2018’de 18 ve 21 Aralık 2018’de 2 şüpheli hakkında kırmızı bülten çıkarılması talebinde bulunulmuştu. Edinilen bilgiye göre, INTERPOL Genel Sekreterliğince başvuruya istinaden toplam 20 şüpheli hakkında kırmızı bülten çıkarıldığı öğrenildi.
 
Ankara bundan önce Riyad’dan söz konusu zanlıların Türkiye’ye teslim edilmesi talebinde bulunmasına rağmen Arabistan bu talebi reddederek bizzat yargılayacaklarını belirtmişti.
 
Bu arada alınan haberler göre zanlılardan Muhammed bin Selman’ın üst düzey danışmanı Suud el-Kahtani gibi zanlıların halen kendi görevlerinde olduu ve serbestçe dolaştıkları anlaşılıyor.
 
Suudi gazeteci Kaşıkçı, evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018’de gittiği Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmüştü.
 
Amerika merkezi istihbarat ajansı CIA’nin de aralarında olduğu bilinen istihbarat kurumları, söz konusu cinayetin veliaht bin Selman’ın emri ile işlendiğini belirtiyorlar.
http://caferider.com.tr/turkiye-talep-etti-interpol-kasikci-cinayeti-icin-kirmizi-bulten-cikardi_h22927.html